Έρευνα Focus Bari: Πόσο (α)πρόθυμοι είναι οι Έλληνες να μοιραστούν τα προσωπικά τους δεδομένα

Έρευνα Focus Bari: Πόσο (α)πρόθυμοι είναι οι Έλληνες να μοιραστούν τα προσωπικά τους δεδομένα

Οι τρεις στους πέντε Έλληνες (64%) ανησυχούν πολύ ή αρκετά για τα προσωπικά στοιχεία τους όταν τα μοιράζονται, ενώ το 16% καθόλου, σύμφωνα με την έρευνα

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι τρεις στους πέντε Έλληνες (64%) ανησυχούν πολύ ή αρκετά για τα προσωπικά στοιχεία τους όταν τα μοιράζονται, ενώ το 16% καθόλου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μίας νέας πανελλαδικής έρευνας της Focus Bari|YouGov για τη στάση των Ελλήνων απέναντι στα προσωπικά δεδομένα τους, η οποία έγινε τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο 2021 σε δείγμα 1.001 ατόμων 18-74 ετών.

Οι άνδρες ανησυχούν οριακά περισσότερο από τις γυναίκες (60% έναντι 59%). Οι μεγαλύτερες ηλικίες και οι κάτοικοι της περιφέρειας ανησυχούν περισσότερο. Ειδικότερα, 63% οι άνω των 65 ετών έναντι 45% οι 18-24 ετών και 64% στην περιφέρεια έναντι 55% στη Θεσσαλονίκη και 56% στην Αθήνα.

Το email (61%), το όνομα (54%), η ημερομηνία γέννησης (49%) και ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου (43%) είναι τα στοιχεία που δέχονται να μοιραστούν περισσότερο, ενώ πολύ λιγότεροι δηλώνουν προθυμία για να μοιραστούν το οικογενειακό ιστορικό (5%), οικονομικές πληροφορίες (6%) και το ιατρικό ιστορικό (7%). Το 17% δεν θέλει να μοιραστεί απολύτως κανένα στοιχείο.

Όταν η τεχνολογία τους ζητά να επιτρέψουν την παρακολούθηση ή το ιστορικό της πλοήγησής τους, το 18% δεν επιτρέπουν ποτέ, το 6% πάντα, ενώ οι υπόλοιποι ανταποκρίνονται επιλεκτικά και υπό προϋποθέσεις, με συχνότερες περιπτώσεις κάποια online αγορά (57%), το «κατέβασμα» κάποιου λογισμικού/εφαρμογής (48%) και τη δυνατότητα προσωποποιημένης εξυπηρέτησης (43%).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή