Για «ακραίο σημείο διαπλοκής» μίλησε ο Κοντονής

Για «ακραίο σημείο διαπλοκής» μίλησε ο Κοντονής

Συμπληρωματική κατάθεση για την εσπευσμένη ψήφιση των ποινικών κωδίκων τις παραμονές των εκλογών του 2019.

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για δικαστικές διευθετήσεις σε εκκρεμείς δίκες έκανε λόγο καταθέτοντας συμπληρωματικά στον εισαγγελέα ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, αναφερόμενος στην εσπευσμένη ψήφιση των ποινικών κωδίκων τις παραμονές των εκλογών του 2019.

Ο πρώην υπουργός, που δημοσίως έχει καταγγείλει την ψήφιση των ποινικών κωδίκων τις τελευταίες ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, έχει προκαλέσει εισαγγελική έρευνα που μπορεί να φωτίσει άγνωστες πτυχές της συγκεκριμένης νομοθετικής πρωτοβουλίας.

Οι καταγγελίες Κοντονή, που κινήθηκαν σε πολιτικό επίπεδο με δημόσιες παρεμβάσεις, άνοιξαν εισαγγελική έρευνα η οποία αρχικώς μπήκε στο αρχείο. Μεταγενέστερες δημόσιες δηλώσεις του πρώην υπουργού οδήγησαν τις εισαγγελικές αρχές σε ανάσυρση του φακέλου από το αρχείο, με αποτέλεσμα ο Σταύρος Κοντονής να έχει κληθεί δύο φορές σε κατάθεση.

Κατά τη δεύτερη, συμπληρωματική κατάθεσή του χθες, μίλησε με σκληρή από πολιτικής πλευράς γλώσσα για «μεθοδεύσεις» σχετικά με την ψήφιση των ποινικών κωδίκων, ενώ χαρακτήρισε το περιεχόμενο αυτών των μεθοδεύσεων ως «ακραίο σημείο διαπλοκής της πρώην κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και της ολιγαρχίας» και πρόσθεσε ότι «ο τρόπος με τον οποίο μεθοδεύτηκε και ψηφίστηκε ο νέος ποινικός κώδικας αυτό δηλώνει», σημειώνοντας με έμφαση ότι «ορισμένοι οι οποίοι οργάνωσαν και μεθόδευσαν αυτή τη διαδικασία, να μην κρύβονται πίσω από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή, γιατί όσο προσπαθούν να κρύβονται τόσο αποκαλύπτονται οι ευθύνες τους».

Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε γενικώς σε εκκρεμή υπόθεση, ενώ απάντησε σε σειρά ερωτήσεων γιατί κατήγγειλε όσα κατήγγειλε εκ των υστέρων και όχι πριν από την ψήφιση των ποινικών κωδίκων, για να απαντήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι δημόσιες τοποθετήσεις επί του θέματος έγιναν εγκαίρως, τόσο μέσα στη Βουλή όσο και σε συγκεκριμένες τηλεοπτικές εκπομπές, προσκομίζοντας τα ανάλογα στοιχεία.

Μετά την κατάθεση Κοντονή, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κληθούν και άλλα πολιτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από τον εισαγγελέα, μεταξύ των οποίων ο Γιώργος Τσίπρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή