Με βεβαρημένο παρελθόν ο συλληφθείς για τον φόνο του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη

Με βεβαρημένο παρελθόν ο συλληφθείς για τον φόνο του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη

Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του φιλάθλου του Αρη είναι γνωστός στις διωκτικές αρχές

3' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη χθες από αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ένας 23χρονος, κατηγορούμενος ως ο ένας από τους δράστες που λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας τραυμάτισαν θανάσιμα με μαχαίρι τον 19χρονο φίλαθλο του Αρη Αλκη Καμπανό.

Πρόκειται για οργανωμένο οπαδό του ΠΑΟΚ, μέλος λέσχης οπαδών που βρίσκεται στην οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ο κατηγορούμενος με καταγωγή από την Αλβανία ήταν γνωστός στις διωκτικές αρχές, καθώς το 2019 είχε συλληφθεί για επίθεση με μαχαίρι εναντίον οπαδών αντίπαλης ομάδας, σε κοντινή μάλιστα απόσταση από το σημείο όπου προχθές τη νύχτα έπεσε νεκρός ο 19χρονος Αλκης Καμπανός.

Συγκεκριμένα, τον Μάρτιο του 2019, μαζί με ακόμη τρία άτομα είχαν επιτεθεί και τραυματίσει με μαχαίρι δύο οπαδούς του Αρη που βρίσκονταν στη στάση «Στροφή Πανοράματος», σε απόσταση κυριολεκτικά μερικών δεκάδων μέτρων από το σημείο της προχθεσινής δολοφονίας. Για εκείνο το περιστατικό είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω ένα άτομο, ενώ η εμπλοκή του 23χρονου είχε προκύψει σε δεύτερο χρόνο, από την έρευνα του τμήματος Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους. Η ποινική δίωξη εις βάρος του αφορούσε το αδίκημα της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών, με τη δίκη για εκείνη την υπόθεση να παραμένει σε εκκρεμότητα. Φέρεται ακόμη να είχε συμμετοχή και στις άγριες συγκρούσεις μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ στη διάρκεια του τελικού Κυπέλλου το 2017 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, χωρίς τότε να συλληφθεί.

Με βεβαρημένο παρελθόν ο συλληφθείς για τον φόνο του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη-1
Σε οπλοστάσιο παραπέμπουν τα ευρήματα της αστυνομίας από την επιχείρηση σε σύνδεσμο φιλάθλων στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της έρευνας για τη δολοφονία του 19χρονου Αλκη Καμπανού, για την οποία συνελήφθη ένας 23χρονος, ο οποίος είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για επίθεση με μαχαίρι. Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν αναδιπλούμενους σουγιάδες, ξύλινα ρόπαλα, φτυάρια, σφυριά κ.ά.

 

Από την έρευνα της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης έχουν ταυτοποιηθεί και άλλοι νεαροί που μετείχαν στο αιματηρό επεισόδιο και αναζητούνται για να συλληφθούν.

Σύμφωνα με στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, δύο είναι τα στοιχεία που «δένουν» τον 23χρονο με τη φονική επίθεση. Το πρώτο απ’ αυτά είναι η μαρτυρία ενός αυτόπτη που αναγνώρισε τον κατηγορούμενο ως το άτομο που επιτέθηκε στον 19χρονο κρατώντας στο χέρι του το μαχαίρι με την κυρτή λεπίδα που παραπέμπει σε δρεπάνι. Αλλες πηγές ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο αυτόπτης μάρτυρας που τον αναγνώρισε είναι ο ένας από τους δύο φίλους του Αλκη Καμπανού που ήταν παρόντες στο επεισόδιο και επίσης χτυπήθηκαν από το μαχαίρι του δράστη. Το δεύτερο στοιχείο που επιβεβαιώνει τη συμμετοχή του κατηγορουμένου στη δολοφονική συμπλοκή είναι το αυτοκίνητό του, που έχει καταγραφεί από κάμερα κλειστού κυκλώματος που λειτουργεί στο σημείο. Το σχετικό βίντεο είδε χθες το φως της δημοσιότητας και σε αυτό απεικονίζονται οι δράστες να επιβιβάζονται σε δύο Ι.Χ. αμέσως μετά την επίθεση και να απομακρύνονται από το σημείο. Το ένα από τα αυτοκίνητα ανήκει στον 23χρονο συλληφθέντα.

Οπως επισήμανε στην «Κ» πηγή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, από την έρευνα της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης έχουν ταυτοποιηθεί και άλλοι νεαροί που μετείχαν στο αιματηρό επεισόδιο και αναζητούνται για να συλληφθούν. Στο όχημα του κατηγορουμένου εξάλλου, όπως προκύπτει από το βίντεο, επιβιβάζονται ακόμα δύο άτομα, που γίνεται προσπάθεια να ταυτοποιηθούν. Σ’ αυτή την κατεύθυνση αναμένεται να δώσουν εκ νέου κατάθεση στους αστυνομικούς οι δύο τραυματίες της επίθεσης, 19 και 20 ετών, που νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, εξάλλου, έχει δώσει σαφή εντολή στα στελέχη της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης να διαλευκάνουν πλήρως την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Χθες, σε ανάρτησή του στα social media ανέφερε ότι «η αστυνομία έπραξε το καθήκον της» και εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του 19χρονου, ο οποίος χθες κηδεύτηκε στη Βέροια.

Τις πρωινές ώρες, αστυνομικοί έκαναν έφοδο στα γραφεία του κλαμπ οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ στο οποίο συμμετέχει ο φερόμενος ως δράστης. Στο εσωτερικό του βρήκαν μαχαίρια, αιχμηρά εργαλεία, ρόπαλα, κράνη, βεγγαλικά κ.ά.

Στον εισαγγελέα ο 23χρονος

Στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης οδηγείται σήμερα Πέμπτη ο 23χρονος.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για ανθρωποκτονία με δόλο, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, συμπλοκή με επακόλουθο τον θάνατο, όπως επίσης για παραβάσεις των Νόμων περί Όπλων και Αθλητισμού.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τους υπόλοιπους δράστες της προχθεσινής επίθεσης.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή