Οπαδική βία: Δίκες – εξπρές και έρευνα για εγκληματική οργάνωση

Οπαδική βία: Δίκες – εξπρές και έρευνα για εγκληματική οργάνωση

Να δικάζονται μέσα σε 30 ημέρες τα αδικήματα συλληφθέντων επ’ αυτοφώρω για οπαδική βία ζητεί, με αυστηρή εγκύκλιό του, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ζαχαρίας Κοκκινάκης, ο οποίος έχει την ευθύνη για τη βία στους αθλητικούς χώρους.

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eπιτακτική ανάγκη η άμεση και δραστική αντιμετώπιση των φαινομένων οπαδικής βίας από τις εισαγγελικές αρχές, προκειμένου να ερευνώνται αδικήματα εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και να δικάζονται άμεσα οι δράστες που συλλαμβάνονται επ’ αυτοφώρω, επισημαίνεται σε αυστηρή εγκύκλιο που απέστειλε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ζαχαρίας Κοκκινάκης, ο οποίος έχει την ευθύνη για τη βία στους αθλητικούς χώρους.

Με αφορμή το τραγικό περιστατικό δολοφονίας του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, ο αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου θέτει με την εγκύκλιό του σε εγρήγορση τους εισαγγελείς όλης της χώρας για την πάταξη των φαινομένων οπαδικής βίας, καθώς αναφέρει πως μετά τον περιορισμό των οπαδών στα γήπεδα λόγω πανδημίας, η οπαδική βία έχει διαχυθεί εκτός γηπέδων με βαριάς μορφής εγκληματικότητα.

Για τη δραστική αντιμετώπιση του φαινομένου ζητείται να ερευνώνται, όταν είναι πολλοί οι δράστες, αδικήματα για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης.

Ο κ. Κοκκινάκης για τη δραστική αντιμετώπιση του φαινομένου ζητάει να ερευνώνται, όταν είναι πολλοί οι δράστες, αδικήματα για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης. Να δικάζονται μέσα σε 30 ημέρες τα αδικήματα για τους δράστες που συλλαμβάνονται επιτόπου και οι ποινές τους να εκτελούνται σε κάθε περίπτωση. Δηλαδή, να μην έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα οι εφέσεις που θα ασκούν οι καταδικασθέντες, ενώ ειδική μνεία για συντονισμένες έρευνες κάνει ο εισαγγελικός λειτουργός για τις λέσχες και τους οπαδικούς χώρους των ομάδων, καθώς θεωρεί ότι πολλές φορές αποτελούν «ορμητήρια» εγκληματικότητας.

Παράλληλα για την Αθήνα, ο αρμόδιος εισαγγελέας για τον χώρο του αθλητισμού Κων. Σπυρόπουλος ξεκίνησε έρευνα για τυχόν εντοπισμό δράσεων οπαδικής βίας και στην πρωτεύουσα με έρευνες που ενδεχομένως θα οργανωθούν και στις λέσχες και στους χώρους συγκέντρωσης οπαδών διαφόρων ομάδων. Ηδη, χθες, έρευνες σε τέσσερις συνδέσμους οπαδών σε Αθήνα, Περιστέρι, Αγίους Αναργύρους και Ιλιον πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής.

Οι έφοδοι έγιναν σε συνέχεια των ανάλογων επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη που ακολούθησαν τον φόνο του 19χρονου. Στη διάρκεια των χθεσινών ερευνών κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι, κράνη, καδρόνια και βεγγαλικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή