Καπραβέλος: Ο Αλκης διακομίστηκε νεκρός στο νοσοκομείο

Καπραβέλος: Ο Αλκης διακομίστηκε νεκρός στο νοσοκομείο

Τη βιαιότητα του επεισοδίου που οδήγησε στον θάνατο του 19χρονου Άλκη περιέγραψε εμμέσως ο Διευθυντής ΜΕΘ του «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας για την άσχημη κατάσταση με την οποία έφθασαν στο νοσοκομείο τα άλλα δύο θύματα της επίθεσης.

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη βιαιότητα του επεισοδίου που οδήγησε στον θάνατο του 19χρονου Άλκη περιέγραψε εμμέσως ο Διευθυντής ΜΕΘ του «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας για την άσχημη κατάσταση με την οποία έφθασαν στο νοσοκομείο τα άλλα δύο θύματα της επίθεσης.

Ο κ. Καπραβέλος υποστήριξε ότι οι δύο φίλοι του 19χρονου «από θαύμα» κρατήθηκαν ζωντανοί στο νοσοκομείο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό που υπέστησαν στη Χαριλάου. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Καπραβέλος δήλωσε ακόμη ότι ο Άλκης μεταφέρθηκε ήδη νεκρός στο νοσοκομείο, ενώ περιέγραψε τον φόβο που κατέλαβε το ιατρικό προσωπικό όταν είδε την κατάσταση στην οποία μεταφέρθηκαν τα άλλα δύο θύματα της επίθεσης: 

«Είχαμε και τα δύο παιδιά ακόμα, κάνουμε το σταυρό μας στο νοσοκομείο που με τέτοιο ξυλοδαρμό, τέτοιους μώλωπες, τέτοια τραύματα, δεν είχαμε εσωτερικές αιμορραγίες, δεν είχαμε προβλήματα σε άλλα εσωτερικά όργανα. Δυστυχώς όταν ήρθε το παιδί (ο 19χρονος Άλκης) ήταν νεκρό…»

«Έπρεπε να δείτε τα δυο τα παιδιά που είναι ζωντανά, κάνουμε το σταυρό μας, κάναμε αξονικές να δούμε αν έχουν εσωτερικά τραύματα. Είναι μια χαρά», διαβεβαίωσε ο γιατρός. 

Ερχονται δίκες – εξπρές

Τη δραστική αντιμετώπιση των φαινομένων οπαδικής βίας από τις εισαγγελικές αρχές, προκειμένου να ερευνώνται αδικήματα εγκληματικής οργάνωσης αλλά και να δικάζονται άμεσα οι δράστες που συλλαμβάνονται επ’ αυτοφώρω, επισημαίνει αυστηρή εγκύκλιος που απέστειλε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ζαχαρίας Κοκκινάκης που έχει την ευθύνη για την βία στους αθλητικούς χώρους.

Με αφορμή τη δολοφονία του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, ο αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου θέτει με την εγκύκλιό του σε εγρήγορση τους εισαγγελείς όλης της χώρας για την πάταξη των φαινομένων οπαδικής βίας, καθώς αναφέρει πως μετά τον περιορισμό των οπαδών στα γήπεδα λόγω πανδημίας, η οπαδική βία έχει διαχυθεί εκτός γηπέδων με βαριάς μορφής εγκληματικότητα.

Ο κ. Κοκκινάκης για την δραστική αντιμετώπιση του φαινομένου ζητά να ερευνώνται, όταν είναι πολλοί οι δράστες, αδικήματα για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης.

Να δικάζονται μέσα σε 30 ημέρες τα αδικήματα για τους δράστες που συλλαμβάνονται επί τόπου και οι ποινές τους να εκτελούνται σε κάθε περίπτωση.

Δηλαδή να μην έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα οι εφέσεις που θα ασκούν οι καταδικασθέντες, ενώ ειδική μνεία για συντονισμένες έρευνες κάνει ο εισαγγελικός λειτουργός για τις λέσχες και τους οπαδικούς χώρους των ομάδων, καθώς θεωρεί ότι πολλές φορές αποτελούν «ορμητήρια» εγκληματικότητας.

Πρωτοβουλία

Δράση για την εξάλειψη της οπαδικής βίας αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνεργασία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Θεοδωρικάκος θα καλέσουν τις επόμενες ημέρες όλους τους εμπλεκομένους, αθλητικές ομάδες, παράγοντες και οργανωμένους οπαδούς να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την εξυγίανση του χώρου και να παραμείνουν σε διαρκή επαφή για να ξεριζώσουν τα κακοποιά στοιχεία από τα γήπεδα και τους αθλητικούς χώρους 

Παράλληλα, ο Τάκης Θεοδωρικάκος προανήγγειλε συνέχεις ελέγχους στους συνδέσμους φιλάθλων επισημαίνοντας ότι όσοι λειτουργούν παρανόμως θα κλείνουν, μετά το μπαράζ ελέγχων χθες και σήμερα σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή