Νέος Βουτζάς: Καθίζηση απειλεί σπίτια – Κτίριο «βυθίστηκε» τρία μέτρα (βίντεο)

Νέος Βουτζάς: Καθίζηση απειλεί σπίτια – Κτίριο «βυθίστηκε» τρία μέτρα (βίντεο)

Ήδη, ένα σπίτι στην περιοχή έχει «βυθιστεί» λόγω της καθίζησης, ενώ υπάρχει φόβος και για κοντινά κτίρια, τα οποία πλέον δεν κατοικούνται

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απειλή να «βυθιστούν» αντιμετωπίζουν σπίτια στον Νέο Βουτζά Αττικής, καθώς, έπειτα από τις τελευταίες βροχές, η καθίζηση στην περιοχή πλέον φτάνει τα τρία μέτρα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η καθίζηση συνέβη σε περιοχή η οποία είχε δέντρα προ της φονικής πυρκαγιάς του 2018 στην Ανατολική Αττική. Έκτοτε, σε κάθε δυνατή βροχή, το έδαφος υποχωρεί.

Ήδη, ένα σπίτι στην περιοχή έχει «βυθιστεί» λόγω της καθίζησης, ενώ υπάρχει φόβος και για κοντινά κτίρια, τα οποία πλέον δεν κατοικούνται.

Κατά τη δημόσια τηλεόραση, πρόκειται για γεωλογικό φαινόμενο στην περιοχή όπου υπάρχει και το ρέμα του Νταού, ενώ στο σημείο κλήθηκαν ειδικοί προκειμένου να εκτιμήσουν το βάθος από όπου ξεκινά η υποχώρηση του εδάφους.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ραφήνας Ευάγγελο Μπουρνού, ο οποίος μίλησε στη δημόσια τηλεόραση, σε αυτή τη φάση απειλούνται τέσσερα σπίτια. Ο ίδιος επεσήμανε ότι η καθίζηση ξεκίνησε προ 25 περίπου ημερών.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή