Δολοφονία Άλκη: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τον 20χρονο που φέρεται να διέφυγε – Η σύνδεση με επίθεση του 2019

Δολοφονία Άλκη: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τον 20χρονο που φέρεται να διέφυγε – Η σύνδεση με επίθεση του 2019

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας για τον εντοπισμό πιθανών συνεργών στη δολοφονία του 19χρονου Αλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας για τον εντοπισμό πιθανών συνεργών στη δολοφονία του 19χρονου Αλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη.

Επί του παρόντος, σύμφωνα με πληροφορίες, για την επίθεση στον 19χρονο δεν έχει ταυτοποιηθεί άλλο άτομο, πέρα από τον 23χρονο ο οποίος έχει ήδη συλληφθεί για την υπόθεση.

Νωρίτερα, πηγές του Υπ. Προστασίας του Πολίτη διέψευδαν δημοσιεύματα περί ταυτοποίησης υπόπτου για τη δολοφονία Καμπανού. Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες υπάρχει ένα άτομο που δεν εντοπίστηκε από τις εν εξελίξει έρευνες της ΕΛ.ΑΣ και εμπλέκεται σε παρόμοια επίθεση με μαχαίρι εις βάρος οπαδών του Άρη που διαπράχθηκε τον Μάρτιο του 2019, σε κοντινή απόσταση από το σημείο της δολοφονίας του Αλκη Καμπανού.

Στο πλαίσιο εκείνης της υπόθεσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω ένας Έλληνας, γεννηθείς το 2000. Σε μεταγενέστερο χρόνο είχαν ταυτοποιηθεί για την ίδια επίθεση ο 23χρονος Αλβανός που σήμερα κρατείται ως ύποπτος για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και δύο ακόμη Αλβανοί, εις βάρος των οποίων εκκρεμούν δικαστήρια.

Ένας από τους δύο Αλβανούς αναζητήθηκε χθες Παρασκευή στο πλαίσιο των ερευνών, προκειμένου να εξεταστεί. Κατά την αναζήτηση το συγκεκριμένο άτομο δεν εντοπίστηκε εντός Ελλάδας, πιθανολογείται δε ότι βρίσκεται στην πατρίδα του. 

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν σε 20χρονο αλλοδαπό, ο οποίος συμμετείχε σε επίθεση σε βάρος δύο ατόμων τον Μάρτιο του 2019 στην περιοχή Χαριλάου, από κοινού με τον 23χρονο συλληφθέντα για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας του 19χρονου, ανακοινώνεται ότι για την συγκεκριμένη υπόθεση είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω 22χρονος ημεδαπός και ταυτοποιήθηκαν ως δράστες για τη συμμετοχή τους στην επίθεση ο προαναφερόμενος 23χρονος αλλοδαπός και δύο 20χρονοι ομοεθνείς συνεργοί του, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα.

Για την ανθρωποκτονία του 19χρονου, οι έρευνες συνεχίζονται και για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

Λ. Οικονόμου: Αν κάποιος διέφυγε υπάρχουν συγκεκριμένες δικονομικές διαδικασίες

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει ταυτοποιηθεί συνεργός του 23χρονου συλληφθέντος για την δολοφονική επίθεση στον Καμπανό και ως εκ τούτου δεν μπορεί να έχει υπάρξει διαφυγή υπόπτου. Οι ίδιες πηγές, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, προσέθεταν ότι «ακόμα και αν είχε υπάρξει διαφυγή, υπάρχει διακρατική συμφωνία δικαστικής συνεργασίας Ελλάδας – Αλβανίας όποτε και θα ακολουθούσε έκδοση στην Ελλάδα».

Στο ίδιο πλαίσιο και ερωτηθείς αν έχουν βάσει οι πληροφορίες για διαφυγή υπόπτου στο εξωτερικό, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου ανέφερε ότι «το θέμα είναι σε πλήρη εξέλιξη διέπεται από το πλαίσιο της μυστικότητας και εκ της θέσεώς μου δεν θα μπορούσα να αναφερθώ, μπορώ όμως να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μας ότι η ΕΛ.ΑΣ. κινήθηκε γρήγορα και συντεταγμένα συνεχίζει με τον ίδιο εντατικό ρυθμό και για τη σύλληψη των υπολοίπων που πήραν μέρος στη συμπλοκή». «Αν κάποιος διέφυγε υπάρχουν συγκεκριμένες δικονομικές διαδικασίες για την κίνηση όλων εκείνων των διαδικασιών για να λογοδοτήσει ο κάθε δράστης στη δικαιοσύνη», πρόσθεσε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή