Καλάβρυτα: Αγωνία για τους τρεις αναρριχητές – Και ελικόπτερο στις έρευνες

Καλάβρυτα: Αγωνία για τους τρεις αναρριχητές – Και ελικόπτερο στις έρευνες

Με  τη συμμετοχή και ελικοπτέρου του ενιαίου κέντρου συντονισμού έρευνας - διάσωσης, συνεχίζονται οι έρευνες που πραγματοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή, «Ύδατα Στυγός», κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων, για τον εντοπισμό των τριών αγνοούμενων αναρριχητών.

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη συμμετοχή και ελικοπτέρου του ενιαίου κέντρου συντονισμού έρευνας – διάσωσης, συνεχίζονται οι έρευνες που πραγματοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή, «Ύδατα Στυγός», κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων, για τον εντοπισμό των τριών αγνοούμενων αναρριχητών.

Στην περιοχή επιχειρούν ακόμη 22 πυροσβέστες με την ορειβατική ομάδα έρευνας και διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα, καθώς και ομάδα χειριστών εναέριων συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

 

Στο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμει κλιμάκιο εννέα εθελοντών – διασωστών, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Οι τρεις αναρριχητές, ηλικίας από 50 έως 55 ετών, κάτοικοι Πατρών και έμπειροι κατά πληροφορίες ορειβάτες, ανέβηκαν στον Χελμό το πρωί του Σαββάτου.

Καλάβρυτα: Αγωνία για τους τρεις αναρριχητές – Και ελικόπτερο στις έρευνες-1

Την τελευταία φορά που υπήρξε επικοινωνία μαζί τους επρόκειτο να κατευθυνθούν προς την περιοχή της «μαυρολίμνης».

Ο συναγερμός στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου καθώς το αυτοκίνητό τους εξακολουθούσε να παραμένει στο πάρκινγκ του Κέντρου ενώ οι συνεχείς κλήσεις προς το κινητό που είχαν δώσει ως τηλέφωνο επικοινωνίας, δεν είχαν ανταπόκριση.

Mιλώντας στο MEGA, ο γενικός διευθυντής του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων, Αλ. Άγριος ανέφερε: «Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε πολλά δεδομένα. Έχουμε τρεις πολύ έμπειρους ορειβάτες που ξεκίνησαν χτές να μεταβούν εκτός του κέντρου για παγο – αναρρίχηση. Ο ένας είναι και εκπαιδευτής και από τα πιο γνωστά ονόματα στη χώρα. Είχαμε νυχτερινή λειτουργία στο κέντρο, διαπιστώσαμε όταν κλείναμε ότι υπήρχε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ και ότι ανήκε στα τρία άτομα που δεν είχαν γυρίσει ακόμα. Επικοινωνήσαμε με τους δικούς τους και δεν είχαν δώσει σημάδι ζωής. Έκτοτε είμαστε σε επιφυλακή και σε συντονισμό με την Πυροσβεστική και την αστυνομία», είπε ο κ. Άγριος.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι καλές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή