Καλάβρυτα: Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε και ο τρίτος ορειβάτης

Καλάβρυτα: Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε και ο τρίτος ορειβάτης

Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε και ο τρίτος ορειβάτης που αναζητείτο στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων. Λίγο νωρίτερα, είχαν εντοπιστεί, επίσης χωρίς τις αισθήσεις τους, και οι άλλοι δύο αγνοούμενοι

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε και ο τρίτος ορειβάτης που αναζητείτο στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων. Λίγα λεπτά νωρίτερα, είχαν εντοπιστεί, επίσης χωρίς τις αισθήσεις τους, και οι άλλοι δύο αγνοούμενοι.

Ο εντοπισμός τους έγινε από τις ομάδες διάσωσης στην περιοχή «Ύδατα Στυγός», κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της μεταφοράς και των τριών ανδρών από δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της ομάδας έρευνα και διάσωσης.

Οι τρεις αναρριχητές, ηλικίας από 50 έως 55 ετών, κάτοικοι Πατρών και έμπειροι κατά πληροφορίες ορειβάτες, ανέβηκαν στον Χελμό το πρωί του Σαββάτου.

Ο συναγερμός στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου καθώς το αυτοκίνητό τους εξακολουθούσε να παραμένει στο πάρκινγκ του Κέντρου ενώ οι συνεχείς κλήσεις προς το κινητό που είχαν δώσει ως τηλέφωνο επικοινωνίας, δεν είχαν ανταπόκριση.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των τριών αναρριχητών επικεντρώθηκαν σε μία περιοχή περίπου τρία χιλιόμετρα μακριά από το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων, ανέφερε νωρίτερα στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διευθυντής του χιονοδρομικού, Αλέξης ‘Αγριος.

Στο πλαίσιο των ερευνών, στις οποίες συμμετείχε και ελικόπτερο, είχαν εντοπιστεί σε δύσβατο σημείο αντικείμενα που παρέπεμπαν πιθανότατα σε κράνος και μπουφάν.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή