Έλεγχοι ΕΛ.ΑΣ. σε συνδέσμους οπαδών στην Αττική

Έλεγχοι ΕΛ.ΑΣ. σε συνδέσμους οπαδών στην Αττική

Σε εξέλιξη βρίσκονται νέοι έλεγχοι της Αστυνομίας σε συνδέσμους οπαδών ομάδων στην περιοχή της Αττικής

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκονται νέοι έλεγχοι της Αστυνομίας σε συνδέσμους οπαδών ομάδων στην περιοχή της Αττικής.

Έως αυτή την ώρα δεν έχουν γίνει γνωστά, αποτελέσματα των ελέγχων.

Από «κόσκινο» σύνδεσμοι, γήπεδα – Αλλαγές στον ποινικό κώδικα

Νωρίτερα, νέα μέτρα σχετικά με την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Όπως είπε, οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης θα κινούνται σε τρία επίπεδα:

  • Ακόμη μεγαλύτερη αυστηροπόιηση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας για τις λέσχες φιλάθλων και τα παραρτήματα τους, και των παραρτημάτων τους, αλλά και του ρόλου και των πραγματικών ευθυνών των ΠΑΕ στη λειτουργία αυτή
  • Αναγκαίες προσαρμογές ποινικού κώδικα
  • Εντατικοποίηση των αστυνομικών ελέγχων 

Ο κ. Οικονόμου πρόσθεσε πως θα γίνουν αλλαγές και στον τρόπο διοίκησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ).

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν θα ενσωματωθούν σε νομοσχέδιο του υφυπουργείου Αθλητισμού, το οποίο θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή τις επόμενες εβδομάδες.

Είχε προηγηθεί σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, και των συναρμόδιων υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, και Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, στον απόηχο της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, η ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε σε πολύ σύντομο διάστημα να διελευκάνει την υπόθεση, και -όπως είπε- οι παρεμβάσεις της τελευταίες 2ετίας βοήθησαν στο να καταφέρει η ΕΛ.ΑΣ. να συλλάβει τους 9 από τους 11 υπόπτους.

«Με νομοσχέδια της κυβέρνησης ήδη θεσπίστηκε η δυνατότητα συλλογής και αξιοποίησης υλικού που καταγράφεται με οποιονδήποτε τρόπο, επεκτάθηκαν τα χρονικά όρια εφαρμογής των ποινικών διατάξεων για πράξεις αθλητικής βίας που έχουν αμιγώς οπαδικά κίνητρα και τελούνται σε χρόνο και τόπο που δεν συνδέεται με κάποια αθλητική εκδήλωση (π.χ., «ραντεβού» οπαδών, επιθέσεις σε συνδέσμους κ.λπ.), επανήλθε το ιδιώνυμο και αυστηροποιήθηκαν οι προβλεπόμενες ποινές», ανέφερε και πρόσθεσε πως πάγια βούληση του Πρωθυπουργού είναι να συνεχιστούν οι προσπάθειες, χωρίς βαρύγδουπες εξαγγελίες.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή