Αττική Οδός: Έως την Παρασκευή ανοικτή η πλατφόρμα για τις αιτήσεις αποζημιώσεων

Αττική Οδός: Έως την Παρασκευή ανοικτή η πλατφόρμα για τις αιτήσεις αποζημιώσεων

Έως και την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 17:00 θα παραμείνει ανοικτή η πλατφόρμα καταχώρησης αιτημάτων

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έως και την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 17:00 θα παραμείνει ανοικτή η πλατφόρμα καταχώρησης αιτημάτων μέσω του site της www.aodos.gr (στην ειδική ενότητα με τίτλο «Χιονόπτωση 24.1.2022») για τους οδηγούς των οποίων τα οχήματα αποκλείστηκαν στην Αττική Οδό τη Δευτέρα 24/1/2022, λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα», όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Στην πλατφόρμα μπορούν να καταχωρήσουν το αίτημα και τα συνοδευτικά στοιχεία τους οι οδηγοί των οποίων τα οχήματα αποκλείστηκαν στον αυτοκινητόδρομο τη Δευτέρα 24/1/2022.

Επισημαίνεται ότι η καταχώρηση της αίτησης στην πλατφόρμα είναι απαραίτητη ανεξαρτήτως οποιασδήποτε άλλης αίτησης έχει σταλεί ηλεκτρονικά έως τώρα, ενώ, η εταιρεία θα ενημερώσει απευθείας τους αιτούντες για την εξέλιξη της διαδικασίας.

Αττική Οδός: Η διαδικασία για την αποζημίωση

Η συλλογή των αιτήσεων γίνεται μέσω της ιστοσελίδας της Αττικής Οδού, στην ενότητα «Χιονόπτωση 24.1.21: Καταγραφή στοιχείων χρηστών» (στον ακόλουθο σύνεδσμό: https://adcompen.gr/new/aitimata.php)

Όσον αφορά τον τρόπο απόδειξης, σε πρώτη φάση η Αττική Οδός ζητά από τους πολίτες να δηλώσουν αν είχαν πληρώσει διόδια κατά την είσοδό τους (και αν ναι να υποβάλλουν το σχετικό αποδεικτικό), καθώς και να επισυνάψουν τυχόν φωτογραφίες που έβγαλαν στο σημείο αποκλεισμού τους.

Στην πλατφόρμα της Αττικής Οδού οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν:

  • τα προσωπικά τους στοιχεία (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, email, ΑΦΜ)  και την πινακίδα του οχήματος τους.
  • Σε ποια τράπεζα θα επιθυμούσαν να κατατεθεί η αποζημίωση των 2.000 ευρώ (ΙΒΑΝ).
  • Αν το όχημα ανήκει σε εταιρεία, το όνομα της εταιρείας και το ονοματεπώνυμο του οδηγού.

Η Αττική Οδός ζητά από τους πολίτες να δηλώσουν (περίπου) τι ώρα μπήκαν στην Αττική Οδό και από ποιο κόμβο και… τι ημέρα βγήκαν (και από ποιον κόμβο). Ως προς τον τρόπο απόδειξης, ο πολίτης καλείται να δηλώσει:

  • Αν κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού του μίλησε τηλεφωνικά με τις υπηρεσίες της Αττικής Οδού (προφανώς τα τηλεφωνήματα έχουν καταγραφεί).
  • Αν πλήρωσε διόδια και με ποιον τρόπο (αν πλήρωσε με πομποδέκτη, τότε ζητείται να συμπληρώσει τον αριθμό του).

Τέλος, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να «ανεβάσει» την απόδειξη πληρωμής διοδίων, αν έχει, καθώς και έως 3 φωτογραφίες που τράβηξε κατά τον αποκλεισμό του και αποδεικνύουν την παρουσία του εκεί.

Στη συνέχεια η Αττική Οδός θα επικοινωνήσει με όσους υπέβαλλαν αίτηση για τα περαιτέρω.

Υπενθυμίζεται ότι η Αττική Οδός συμφώνησε, μετά από παρέμβαση του πρωθυπουργού να καταβάλλει 2.000 σε κάθε οδηγό οχήματος που αποκλείστηκε τη Δευτέρα στον αυτοκινητόδρομο και τις προηγούμενες ημέρες βρίσκονταν σε εξέλιξη συζητήσεις με το υπουργείο Υποδομών για τον τρόπο συλλογής των στοιχείων και απόδειξης.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή