Δολοφονία Άλκη: Έσπασαν την ομερτά οι δράστες

Δολοφονία Άλκη: Έσπασαν την ομερτά οι δράστες

Οκτώ συλλήψεις για τη δολοφονία του Αλκη Καμπανού –Αναζητούνται άλλοι δύο

3' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο διάστημα από την Τετάρτη έως την Παρασκευή θα απολογηθούν τμηματικά οι οκτώ νεαροί που συνελήφθησαν το βράδυ της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη ως βασικοί κατηγορούμενοι για τον φόνο του 19χρονου Αλκη Καμπανού. Οι συλλήψεις έγιναν δυνάμει ενταλμάτων που εξέδωσαν οι ανακριτικές αρχές το πρωί της Κυριακής. Αντιμετωπίζουν βαριές διώξεις για μια ανθρωποκτονία και δύο απόπειρες και χθες οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή από τον οποίο ζήτησαν και πήραν προθεσμία. Πρόκειται για επτά Ελληνες και έναν υπήκοο Αλβανίας, ηλικίας 19 έως 22 ετών, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως συμμετέχοντες στη φονική επίθεση στην περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης λίγο μετά τα μεσάνυχτα της περασμένης Δευτέρας.

Για την ίδια υπόθεση έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα τρία άτομα. Πρόκειται για τον αλβανικής καταγωγής 23χρονο που συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη και χθες απολογήθηκε ενώπιον του ανακριτή, καθώς και δύο ακόμα νεαρούς, που διαφεύγουν τη σύλληψη. Ο ένας απ’ αυτούς, 20 ετών, φέρεται λίγα εικοσιτετράωρα μετά τον φόνο να διέφυγε στην Αλβανία και εις βάρος του έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης. Ο δεύτερος είναι ένας Ελληνας, 20 ετών, ο οποίος εν αντιθέσει με τους υπόλοιπους ζει στην Αθήνα και αναζητείται. Ολοι τους είναι χούλιγκαν του ΠΑΟΚ και οργανωμένοι σε συνδέσμους της ομάδας, με τους έξι από τους οκτώ συλληφθέντες στις επιχειρήσεις της Κυριακής να είναι σεσημασμένοι. Εχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για οπλοκατοχή, φθορές, διατάραξη, καθώς και για επεισόδια στα γήπεδα. Υπόδικοι εξάλλου για το αδίκημα της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών είναι ο 23χρονος συλληφθείς, καθώς και ο νεαρός που πρόλαβε να διαφύγει στην Αλβανία, καθώς τον Μάρτιο του 2019 είχαν επιτεθεί με μαχαίρι σε δύο οπαδούς του Αρη στο ίδιο σημείο, όπου λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας έπεσε νεκρός ο Αλκης Καμπανός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο είναι τα άτομα που συνδέονται άμεσα με τον θανάσιμο τραυματισμό του 19χρονου. Ο πρώτος απ’ αυτούς είναι ένας 21χρονος Ελληνας που συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη. Αποτύπωμά του βρέθηκε στο δρεπάνι με το οποίο τραυματίστηκε θανάσιμα στη μηριαία αρτηρία ο Αλκης Καμπανός. Πρόκειται για ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή, ο οποίος τον Ιανουάριο του 2021 υπήρξε εκείνος θύμα τυφλής οπαδικής βίας. Συγκεκριμένα δέχτηκε επίθεση από ομάδα νεαρών που του κατάφεραν τέσσερις μαχαιριές στα πόδια, ενώ κινδύνευσε να χάσει την όρασή του από κλωτσιές που δέχτηκε στο πρόσωπο και πιο συγκεκριμένα στο μάτι. Οταν μάλιστα οι αστυνομικοί του πήραν κατάθεση εκείνος αρνήθηκε να αποκαλύψει τι είχε συμβεί και να κατονομάσει τους δράστες της επίθεσης, δηλώνοντας ότι είχε πέσει θύμα ληστείας από αγνώστους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συλληφθέντες αποκάλυψαν καταθέτοντας ατύπως στους αστυνομικούς όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ.

Ο δεύτερος που φέρεται να έχει άμεση εμπλοκή στον φόνο είναι ο αλβανικής καταγωγής 23χρονος που απολογήθηκε χθες στον ανακριτή. Αναγνωρίστηκε ως το άτομο που χτυπούσε τον άτυχο Αλκη στο κεφάλι με στειλιάρι, πάνω στο οποίο μάλιστα βρέθηκε αίμα του 19χρονου. Ο τελευταίος, απολογούμενος χθες, αρνήθηκε ότι πρόθεση της ομάδας των επιτιθέμενων ήταν να σκοτώσουν τον Αλκη Καμπανό παρά μόνον να εντοπίσουν και να εκφοβίσουν οπαδούς του Αρη. Δήλωσε μετανιωμένος για όσα συνέβησαν, δίχως πάντως να πείσει ανακριτή και εισαγγελέα που διέταξαν την προσωρινή κράτησή του. Πληροφορίες από δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι τόσο ο 23χρονος όσο και οι υπόλοιποι συλληφθέντες αποκάλυψαν καταθέτοντας ατύπως στους αστυνομικούς όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ, με τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. να τονίζουν στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους ότι «έχουμε σαφή εικόνα για το ποιος έκανε τι». Στοιχεία που οδήγησαν στην ταυτοποίηση της ομάδας των συνολικά 11 κατηγορουμένων προέκυψαν και από βίντεο καμερών ασφαλείας που κατέγραψαν τις κινήσεις τους πριν και μετά το φονικό. Οι περισσότεροι από τους κατηγορουμένους το βράδυ της Δευτέρας είχαν δώσει το «παρών» στο κλειστό γήπεδο της Μίκρας και την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό για την Α1 βόλεϊ ανδρών. Μετά τη λήξη της αναμέτρησης πήγαν στον σύνδεσμο της Θύρας 4 στην Παλαιών Πατρών Γερμανού. Αφησαν εκεί τα κινητά τους τηλέφωνα και πήραν μαχαίρια και λοστούς και με συνολικά τρία Ι.Χ. μετέβησαν στην περιοχή του Χαριλάου σε αναζήτηση οπαδών του Αρη.

Με αφορμή τα αποτελέσματα της αστυνομικής έρευνας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, υπογράμμισε μεταξύ άλλων σε χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξή του: «Είμαι απολύτως πεπεισμένος από την πρώτη στιγμή, ότι η Ελληνική Αστυνομία ξέρει και μπορεί να κάνει τη δουλειά της και την κάνει μέχρι το τέλος. Αυτό θέλω να είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους τους πολίτες και απεδείχθη αυτό πλέον στην πράξη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή