Δολοφονία Άλκη: Παραδόθηκε στις αρχές άλλος ένας ύποπτος

Δολοφονία Άλκη: Παραδόθηκε στις αρχές άλλος ένας ύποπτος

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παραδόθηκε στις αρχές ένας ακόμη εμπλεκόμενος στη δολοφονική επίθεση κατά του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Κατά πληροφορίες, πρόκειται για άνδρα 25 ετών, που διέφευγε της σύλληψης.  

O αποκαλούμενος ως «Αθηναίος» ήταν ο μόνος από τους κατηγορούμενους που δεν είχε έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Οι πληροφορίες τις τελευταίες ημέρες ανέφεραν ότι μετά τη δολοφονία του Άλκη είχε «κατέβει» στην Αθήνα, ωστόσο όλο αυτό το χρονικό διάστημα κρυβόταν στη συμπρωτεύουσα.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας είχαν πραγματοποιήσει πολλές έρευνες για τον εντοπισμό του 25χρονου στην Αθήνα.

Μάλιστα, είχαν γίνει έφοδοι σε χώρους όπου θα μπορούσε να βρίσκεται, ενώ δεν ήταν τυχαία και η έρευνα που είχε γίνει προ ημερών σε σύνδεσμο στην Ομόνοια.

Διεθνές ένταλμα για τον ύποπτο που διέφυγε στην Αλβανία

Σημειώνεται πως εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον ύποπτο που φέρεται να διέφυγε στην Αλβανία και ενώ η αστυνομία τον αναζητούσε προκειμένου να τον εξετάσει για την υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ και ερωτηθείς για τις συλλήψεις που εκκρεμούν, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος είπε ότι αυτές πρέπει να ολοκληρωθούν και σημείωσε ότι η «η μια βρίσκεται στην Ελλάδα και η δεύτερη αφορά πολίτη Αλβανίας, ο οποίος βρίσκεται στην Αλβανία».

Πρόσθεσε δε τα εξής: «Αναμένουμε εντός της ημέρας από τον αρμόδιο Εισαγγελέα να προβεί στην αντίστοιχη πράξη για να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης και να ζητήσουμε από το Αλβανικό κράτος να τον συλλάβει προκειμένου να έρθει και να δικαστεί στη χώρα μας».

Οι απολογίες

Την ίδια ώρα, στο διάστημα από την Τετάρτη έως την Παρασκευή θα απολογηθούν τμηματικά οι οκτώ νεαροί που συνελήφθησαν το βράδυ της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη ως βασικοί κατηγορούμενοι για τον φόνο του 19χρονου. Οι συλλήψεις έγιναν δυνάμει ενταλμάτων που εξέδωσαν οι ανακριτικές αρχές το πρωί της Κυριακής. Αντιμετωπίζουν βαριές διώξεις για μια ανθρωποκτονία και δύο απόπειρες και χθες οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή από τον οποίο ζήτησαν και πήραν προθεσμία. Πρόκειται για επτά Ελληνες και έναν υπήκοο Αλβανίας, ηλικίας 19 έως 22 ετών, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως συμμετέχοντες στη φονική επίθεση στην περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης λίγο μετά τα μεσάνυχτα της περασμένης Δευτέρας.

Για την ίδια υπόθεση έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα τρία άτομα. Πρόκειται για τον αλβανικής καταγωγής 23χρονο που συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη και χθες απολογήθηκε ενώπιον του ανακριτή, καθώς και δύο ακόμα νεαρούς. Ο ένας απ’ αυτούς, 20 ετών, φέρεται λίγα εικοσιτετράωρα μετά τον φόνο να διέφυγε στην Αλβανία και ο δεύτερος είναι ο 25χρονος Ελληνας, ο οποίος παραδόθηκε σήμερα.

Ολοι τους είναι χούλιγκαν του ΠΑΟΚ και οργανωμένοι σε συνδέσμους της ομάδας, με τους έξι από τους οκτώ συλληφθέντες στις επιχειρήσεις της Κυριακής να είναι σεσημασμένοι. Εχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για οπλοκατοχή, φθορές, διατάραξη, καθώς και για επεισόδια στα γήπεδα. Υπόδικοι εξάλλου για το αδίκημα της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών είναι ο 23χρονος συλληφθείς, καθώς και ο νεαρός που πρόλαβε να διαφύγει στην Αλβανία, καθώς τον Μάρτιο του 2019 είχαν επιτεθεί με μαχαίρι σε δύο οπαδούς του Αρη στο ίδιο σημείο, όπου λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας έπεσε νεκρός ο Αλκης Καμπανός.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή