Στο τέλος της εβδομάδας οι απολογίες των συλληφθέντων για το γηροκομείο Χανίων

Στο τέλος της εβδομάδας οι απολογίες των συλληφθέντων για το γηροκομείο Χανίων

Η υπόθεση απασχολεί τις Αρχές από τον Απρίλιο του 2021 όταν και υπήρξαν καταγγελίες για τις συνθήκες λειτουργίας της δομής και για θανάτους ηλικιωμένων.

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν την Παρασκευή και το Σάββατο πήραν από την ανακρίτρια Χανίων οι επτά συλληφθέντες για την υπόθεση της λειτουργίας ιδιωτικής δομής φιλοξενίας ηλικιωμένων στα Χανιά. Η υπόθεση απασχολεί τις Αρχές από τον Απρίλιο του 2021 όταν και υπήρξαν καταγγελίες για τις συνθήκες λειτουργίας της δομής και για θανάτους ηλικιωμένων.

Μετά από πολύμηνη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. σχηματίσθηκε δικογραφία και σήμερα Τετάρτη, συνελήφθησαν επτά άτομα (4 γυναίκες και 3 άνδρες) κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονίας, παραβάσεις του νόμου «περί προϋποθέσεων ίδρυσης και λειτουργίας Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων», πλαστογραφίας και περιπτώσεων χορηγήσεων και χρήσεων ψευδών ιατρικών πιστοποιητικών.

Οι πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται οι επτά συλληφθέντες αφορούν το χρονικό διάστημα από 5 Μαΐου 2009, έως 5 Μαΐου 2021. Στην δικογραφία που σχηματίσθηκε εμπλέκονται εκτός από τους συλληφθέντες, 29 ακόμα άτομα. Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια και οχήματα των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχεθήκαν συνολικά ως προερχόμενα από παράνομη δραστηριότητα, το χρηματικό ποσό των 105.855 ευρώ και κοσμήματα.

Πηγή: ΑΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή