Δολοφονία Άλκη: «Τέσσερα άτομα από πάνω του τον χτυπούσαν»

Δολοφονία Άλκη: «Τέσσερα άτομα από πάνω του τον χτυπούσαν»

Η κατάθεση φίλου του Αλκη Καμπανού που ήταν παρών στο σημείο

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Βοήθεια, δεν μπορώ, πονάω». Αυτό φώναξε ο 19χρονος Αλκης Καμπανός πριν χάσει τις αισθήσεις του και τελικά υποκύψει στα τραύματα που του προκάλεσαν οι χούλιγκαν του ΠΑΟΚ, χτυπώντας τον με μαχαίρια και ένα δρεπάνι, στην οδό Γαζή, στην περιοχή Χαριλάου. Τις τελευταίες του στιγμές περιέγραψε στους αστυνομικούς ο ένας από τους φίλους του που ήταν παρών στο σημείο. Δέχτηκε και αυτός τέσσερα χτυπήματα με μαχαίρι στα πόδια, δίχως η ζωή του να διατρέξει κίνδυνο.

«Ακουσα τον Αλκη να ουρλιάζει “βοήθεια, δεν μπορώ, πονάω”» – «Προσπαθούσα να του μιλήσω, αλλά δεν επικοινωνούσε. Ετρεχε πάρα πολύ αίμα από το πόδι του».

Πριν πληροφορηθεί τον θάνατο του φίλου του κατέθεσε τα ακόλουθα: «Εκείνη την ώρα άκουσα τον Αλκη να ουρλιάζει “βοήθεια, δεν μπορώ, πονάω”. Γύρισα και τον είδα πεσμένο στο πεζοδρόμιο και τέσσερα άτομα από πάνω του να τον χτυπάνε. Προσπάθησα να πηδήξω από τα σκαλιά επάνω στον Αλκη για να τον σώσω από τα χτυπήματα προστατεύοντάς τον με το σώμα μου, αλλά με κράτησαν τρία άτομα και εκεί έφαγα και μια ροπαλιά στο κεφάλι και κόντεψα να λιποθυμήσω. Επεσα από τα σκαλιά δίπλα στον Αλκη και αυτοί έφυγαν τρέχοντας. Προσπάθησα να τον σηκώσω, κατάφερε λίγο να σταθεί στα πόδια του, αλλά μετά από δύο μέτρα ξαναέπεσε κάτω. Προσπαθούσα να του μιλήσω, αλλά δεν επικοινωνούσε. Ετρεχε πάρα πολύ αίμα από το πόδι του. Ετρεχε αίμα από το κεφάλι μου, από τα πόδια μου και είχα πάνω μου και το αίμα του Αλκη. Μετά από αρκετή ώρα, περίπου ένα μισάωρο, έφτασαν δύο ασθενοφόρα. Μας παρέλαβαν και μας μετέφεραν στο “Παπανικολάου”. Τον Αλκη δεν τον έχω δει καθόλου από τότε. Ανησυχώ πολύ γιατί όταν έφτασε το ασθενοφόρο πιστεύω ότι είχε χάσει ήδη την αναπνοή του».

Δολοφονία Άλκη: «Τέσσερα άτομα από πάνω του τον χτυπούσαν»-1

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή