Δήμος Αλίμου κατά ΔΕΚΟ: Κακοτεχνίες και προχειροδουλειές έφεραν την καθίζηση στο οδόστρωμα

Δήμος Αλίμου κατά ΔΕΚΟ: Κακοτεχνίες και προχειροδουλειές έφεραν την καθίζηση στο οδόστρωμα

Στους εργολάβους του Φυσικού Αερίου αλλά και την ΕΥΔΑΠ επιρρίπτει τις ευθύνες ο Δήμος Αλίμου για το περιστατικό που σημειώθηκε το πρωί στην οδό Γερουλάνου, όταν το οδόστρωμα υποχώρησε και «κατάπιε» απορριμματοφόρο του Δήμου που διερχόταν από το σημείο.

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους εργολάβους του Φυσικού Αερίου αλλά και την ΕΥΔΑΠ επιρρίπτει τις ευθύνες ο Δήμος Αλίμου για το περιστατικό που σημειώθηκε το πρωί στην οδό Γερουλάνου, όταν το οδόστρωμα υποχώρησε και «κατάπιε» απορριμματοφόρο του Δήμου  που διερχόταν από το σημείο.

Σε ανάρτησή του αναφέρει τα εξής:

«Το τμήμα του δρόμου που έσπασε είναι ακριβώς αυτό που πριν λίγους μήνες είχε ανοίξει ο εργολάβος του ‘Φυσικού Αερίου’ για να περάσει αγωγό αερίου. Ήταν τόσο πρόχειρη και κακή η δουλεια που είχαν κάνει, ώστε σήμερα το πρωί, μόλις παρουσίασε διαρροή διπλανός αγωγός της ΕΥΔΑΠ, οδηγηθήκαμε στο αποτέλεσμα των φωτογραφιών.

Ευθύνες φέρει βέβαια και η ΕΥΔΑΠ, που τόσα χρόνια δεν έχει αντικαταστήσει τον προβληματικό αγωγό της στον συγκεκριμένο δρόμο, αν και διαρκώς σπάει και έχει διαρροές. Είναι πραγματικά μαρτυρική η κατάσταση για Δήμο και κατοίκους της περιοχής, η ΕΥΔΑΠ όμως λύση δεν δίνει.

 

Έχουμε πολλές φορές αναδείξει την κακοποίηση του οδικού μας δικτύου από τις διάφορες ΔΕΚΟ, που σκάβουν καταστροφικά, κακότεχνα και ανεύθυνα με τους διάφορους εργολάβους τους, χωρίς να τους επιβλέπουν και χωρίς να αποκαθιστούν σωστά τα οδοστρώματα.

Ο Δήμος εξαντλεί κάθε νόμιμο μέσο που έχει, απέναντι σε αυτήν την “πειρατική” νοοτροπία. Ειδικά με το Φυσικό Αέριο, που ο νόμος τους δίνει το δικαίωμα να σκάβουν όπου θέλουν, χωρίς να παίρνουν άδεια από τον Δήμο, η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη.

Πότε θα σοβαρευτούν; Πότε θα λειτουργήσουν με επαγγελματισμό; Πότε θα εγκαταλείψουν τις τριτοκοσμικές πρακτικές; Πότε θα σταματήσουν να μας καταστρέφουν το οδικό δίκτυο;»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή