Δολοφονία Άλκη: Παραδίδεται στις ελληνικές Αρχές ο 20χρονος κατηγορούμενος

Δολοφονία Άλκη: Παραδίδεται στις ελληνικές Αρχές ο 20χρονος κατηγορούμενος

Ο κατηγορούμενος είχε δήλωσει μέσω του δικηγόρου του, κ. Παρασκευά Σπυράτου, πως συναινεί να εκδοθεί στην Ελλάδα.

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα ελληνοαλβανικά σύνορα μεταφέρεται ο 20χρονος Αλβανός που κατηγορείται για συμμετοχή στη δολοφονική επίθεση εναντίον του 19χρονου Άλκη και της παρέας του, με σκοπό να παραδοθεί στις ελληνικές αρχές.

Το kathimerini.gr επικοινώνησε με τον δικηγόρο του νεαρού, κ. Παρασκευά Σπυράτο, ο οποίος και επιβεβαίωσε το γεγονός. 

Ο κατηγορούμενος είχε δηλώσει μέσω του δικηγόρου του πως συναινεί να εκδοθεί στην Ελλάδα με σκοπό να δώσει εξηγήσεις και να δικαστεί για την δολοφονία του 19χρονου, στην οποία αρνείται πως είχε ενεργό εμπλοκή.

Προφυλακιστέοι έξι κατηγορούμενοι 

Εν τω μεταξύ στη φυλακή οδηγήθηκαν σήμερα Πέμπτη ακόμη τρεις κατηγορούμενοι για την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου.

Μετά την απολογία τους, ανακρίτρια και εισαγγελέας «έδειξαν» στους τρεις κατηγορούμενους -δύο νεαρούς 21 ετών και έναν 23χρονο- τον δρόμο για τη φυλακή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας εκ των δύο νεαρών που είναι 21 ετών, ονόματι Γ. Κ., φέρεται να υπέδειξε κατά την απολογία του το άτομο που κατάφερε τα θανατηφόρα χτυπήματα στον Άλκη Καμπανό.

Επιπλέον, ο 21χρονος ανέφερε ενώπιον της ανακρίτριας πως τα θανάσιμα χτυπήματα έγιναν με μαχαίρι και όχι με το δρεπάνι, όπως αρχικά είχε λεχθεί, και υπέδειξε και το μέρος στο οποίο βρίσκεται.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο δικηγόρος του 21χρονου, Απόστολος Λύτρας, «ο πελάτης μου ανέφερε ποιος ήταν αυτός ο οποίος αφαίρεσε τη ζωή του Άλκη με ένα μαχαίρι και μάλιστα έχει υποδείξει πού βρίσκεται αυτό για να βρεθεί το συγκεκριμένο μαχαίρι με το οποίο αφαιρέθηκε η ζωή του παιδιού». Παράλληλα ο κ. Λύτρας τόνισε πως ο 21χρονος υπέδειξε τον δολοφόνο, αφού όπως ισχυρίζεται, τον είδε με τα μάτια του να του καταφέρνει τα θανατηφόρα χτυπήματα.

Αναφορικά με την δική του εμπλοκή στην επίθεση, ο Γ. Κ. φέρεται να ισχυρίζεται πως ήταν αυτός που τραυμάτισε με το δρεπάνι έναν από τους δύο φίλους του Άλκη, προσθέτοντας πως όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν σοβαρές ευθύνες καθώς στη συμπλοκή ήταν οπλισμένοι. 

Μέχρι στιγμής για την δολοφονική επίθεση έχουν προφυλακιστεί έξι κατηγορούμενοι, ενώ αύριο θα περάσουν την πόρτα της 7ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης οι υπόλοιποι τέσσερις συλληφθέντες.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή