Ελ. Τουλουπάκη: Στις 2 Μαρτίου η απολογία της για τη Novartis

Ελ. Τουλουπάκη: Στις 2 Μαρτίου η απολογία της για τη Novartis

Αρνείται τις κατηγορίες και δηλώνει ότι είναι «τίτλος τιμής» η κλήση της από τις δικαστικές αρχές.

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με βαριές κατηγορίες εκλήθη σε απολογία χθες για τους δικαστικούς χειρισμούς για την ενοχοποίηση δέκα πολιτικών στο σκάνδαλο της Novartis η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη, που διετέλεσε επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Η εισαγγελική λειτουργός εγκαλείται για σειρά αδικημάτων μεταξύ των οποίων κατάχρηση εξουσίας, παραβάσεις καθήκοντος και συμμετοχή σε σύσταση συμμορίας, ζήτησε, λόγω του όγκου της δικογραφίας, προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία της.

Η ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου έδωσε προθεσμία για τις 2 Μαρτίου, ενώ η ανακριτική διαδικασία με κεντρικά ελεγχόμενο πρόσωπο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη, εξερχόμενη του δικαστικού μεγάρου, αρνήθηκε τις κατηγορίες που τις αποδίδονται και δήλωσε με έμφαση ότι για την ίδια αποτελεί «τίτλο τιμής» η κλήση της σε απολογία.

Η υπόθεση για την ενοχοποίηση των πολιτικών χωρίς στοιχεία (για τους εννέα από τους δέκα ο φάκελος έχει ήδη αρχειοθετηθεί από τη δικαιοσύνη) παραπέμφθηκε με απόφαση της Βουλής στη δικαιοσύνη με τις διαδικασίες περί Ειδικού Δικαστηρίου, όπως προβλέπει το σύνταγμα και ο νόμος περί ευθύνης των υπουργών.

Πέραν του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, κατηγορούμενοι είναι επίσης εισαγγελείς και δημοσιογράφοι, ενώ η ανακριτική διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει καιρό, καθώς οι ποινικά εμπλεκόμενοι αρνούνται τις κατηγορίες και πρόκειται να προβάλλουν σειρά ενστάσεων.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή