Κυψέλη: Μαρτυρικός ο θάνατος του 7χρονου – Το χρονικό του εγκλήματος

Κυψέλη: Μαρτυρικός ο θάνατος του 7χρονου – Το χρονικό του εγκλήματος

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε το πρωί της Κυριακής η 29χρονη μητέρα, ενώ θα ακολουθήσει, πιθανότατα την Τρίτη και ο 33χρονος σύντροφός της, μετά την ομολογία της δολοφονίας του 7χρονου παιδιού της, το 2017 στο σπίτι τους, στην οδό Σκιάθου 5 στην Κυψέλη, με τις λεπτομέρειες της υπόθεσης να έχουν συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο σύντροφος της μητέρας κακοποιούσε συστηματικά το παιδί αλλά και την αδερφή του, η οποία δόθηκε σε ανάδοχη οικογένεια.

Το χρονικό του εγκλήματος – Τι υποστήριξαν οι δράστες

Ο ίδιος εκτός του ότι χτυπούσε τα παιδιά, τα άφηνε χωρίς νερό και φαγητό. Όπως υποστήριξαν στους αστυνομικούς, τη μοιραία ημέρα, τον Ιανουάριο του 2017, ο Πολωνός είχε βάλει τιμωρία τον μικρό Ανδρέα, όρθιο και νηστικό, και του έκλεισε το στόμα με μονωτική ταινία για να μην κλαίει, προκαλώντας του ασφυκτικό θάνατο.

«Του έβαλα μονωτική ταινία στο στόμα και του έκλεισα παράλληλα τη μύτη με τα χέρια μου, γιατί ήθελα να το συνετίσω, επειδή έκανε συνεχώς αταξίες». Αυτά ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σύμφωνα με όσα αναφέρουν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο πηγές της ΕΛΑΣ, ο 33χρονος Πολωνός.

«Μόλις κατάλαβα ότι ήταν νεκρό το παιδί έφτιαξα ένα πρόχειρο “τάφο” με τούβλα στο δώμα. Οταν αργότερα μας έκαναν έξωση από το διαμέρισμα έβαλα τα οστά του σε μια εργαλειοθήκη και τα είχα μαζί μου όπου και αν πήγαινα, αφού για ένα διάστημα ήμουν άστεγος», πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ατάραχος ο καθ΄ ομολογίαν δράστης της αποτρόπαιης δολοφονίας του παιδιού, που σόκαρε ακόμη και τους έμπειρους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση.

‘Από την πλευρά της, η 29χρονη μητέρα του άτυχου αγοριού, η οποία οδηγήθηκε, τελικά, σήμερα στον εισαγγελέα, αρχικά ομολόγησε, ενώ στη συνέχεια υποστήριξε, ότι δεν ήταν μπροστά στη δολοφονία του παιδιού της και δεν είχε καμία συμμετοχή στην φρικιαστική αυτή εγκληματική πράξη. «Λέει ψέματα η μητέρα. Ηταν παρούσα τη στιγμή που το παιδί της έχανε τη ζωή του από ασφυξία που της προκάλεσε ο 33χρονος» επισημαίνουν στο οι ίδιες αστυνομικές πηγές.

Κυψέλη: Μαρτυρικός ο θάνατος του 7χρονου – Το χρονικό του εγκλήματος-1

Στη συνέχεια, όταν χρειάστηκε να αλλάξουν σπίτι, τα οστά του μεταφέρθηκαν σε εργαλειοθήκη, την οποία μάλιστα κουβαλούσε ο 33χρονος ακόμα και στη δουλειά του.

Κυψέλη: Μαρτυρικός ο θάνατος του 7χρονου – Το χρονικό του εγκλήματος-2

Ακολούθως ενοικίασαν διαμέρισμα στην Αθήνα επί της οδού Αστυπάλαιας και τοποθέτησαν την εργαλειοθήκη σε αποθηκευτικό χώρο ξύλινου καναπέ, στο μπαλκόνι του σπιτιού.

Η εργαλειοθήκη εντοπίστηκε το πρωί σε αποθηκευτικό χώρο καναπέ, στη βεράντα του διαμερίσματος. Περιείχε δύο σακούλες με ανθρώπινα οστά. Στην κατοχή του 33χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης και συνελήφθη.

Η μητέρα του παιδιού ισχυριζόταν ότι ο Πολωνός βιολογικός πατέρας του παιδιού το είχε πάρει μαζί του στην χώρα του και έκτοτε είχε εξαφανιστεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή