Όρκοι αιώνιας αγάπης στον βυθό της Αλοννήσου

Όρκοι αιώνιας αγάπης στον βυθό της Αλοννήσου

Μετά τους γάμους «στον ουρανό», οι γάμοι στον βυθό! Δεν στερεύουν από ιδέες προσέλκυσης επισκεπτών στον Δήμο Αλοννήσου, αυτό είναι το μόνο βέβαιο.

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τους γάμους «στον ουρανό», οι γάμοι στον βυθό! Δεν στερεύουν από ιδέες προσέλκυσης επισκεπτών στον Δήμο Αλοννήσου, αυτό είναι το μόνο βέβαιο. Λίγους μήνες μετά την ολοκλήρωση της διαμόρφωσης του «Kalovoulos sunset view spot», ενός σημείου με πανοραμική θέα, που δίνει την αίσθηση στον επισκέπτη πως αιωρείται στον ουρανό και αποτελεί ιδανικό μέρος για την τέλεση πολιτικού γάμου, ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης, προτείνει τώρα στους ερωτευμένους την τέλεση του γάμου τους υποβρυχίως.

Μάλιστα, ήδη έχει προγραμματιστεί ο πρώτος υποβρύχιος γάμος στην Αλόννησο. Αφορά ζευγάρι Ελλήνων που ζουν στην Αθήνα και θα λάβει χώρα περί τα τέλη Αυγούστου. Τον γάμο θα τελέσει ο ίδιος ο δήμαρχος, ο οποίος μετά τα σχετικά μαθήματα έχει λάβει πιστοποίηση κατάδυσης. «Θα είναι μια πρωτότυπη τελετή με πολλές εκπλήξεις», λέει στην «Κ». Οι μελλόνυμφοι θα χρειαστεί να πάρουν κάποια μαθήματα κατάδυσης πριν από την τελετή. «Ο γάμος θα γίνει στα 6-8 μέτρα βάθος, οπότε μια μικρή εκπαίδευση θα χρειαστεί πριν δώσουν όρκους… εκ βαθέων».

Η τέλεση υποβρύχιων γάμων είναι η νέα υπηρεσία που προσφέρει ο δήμος – Ο πρώτος έχει ήδη προγραμματιστεί για τον Αύγουστο.

Τα λογοπαίγνια δίνουν και παίρνουν. Το σλόγκαν της νέας υπηρεσίας του Δήμου Αλοννήσου είναι «Alonissos, I love you deeply!» και ανακοινώθηκε επισήμως χθες, ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Ο κ. Βαφίνης με ειδικό βιντεάκι – κάλεσμα με ομάδα αυτοδυτών, συμπεριλαμβανομένου του ιδίου, κήρυξε χθες το επίσημο άνοιγμα της σεζόν των υποβρύχιων γάμων. «Η ιδέα ήρθε έπειτα από συζήτηση με τον εκπαιδευτή μου. Του είπα ότι είχα όρεξη να κάνω κατάδυση κι ας είναι χειμώνας. Είπαμε να δοκιμάσουμε να το κάνουμε στέλνοντας και ένα μήνυμα για τη γιορτή των ερωτευμένων».

Τον Ιούνιο άνοιξε τις πύλες του στην Αλόννησο και το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας, καθώς τα τελευταία χρόνια η κατάδυση έχει αναδειχθεί σε τρόπο ζωής στο νησί. «Ο υποβρύχιος γάμος στο νησί μας είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για ανταλλαγή όρκων όλο τον χρόνο και δεν απαιτεί από το ζευγάρι ούτε ιδιαίτερες ικανότητες και γνώσεις, ούτε παράλογα έξοδα», δήλωσε. Απώτερος στόχος φυσικά είναι η ενίσχυση του τουρισμού. «Θέλουμε να αναδείξουμε τη νέα μορφή τουρισμού, την τέλεση πολιτικών γάμων στο νησί είτε στη στεριά είτε στον βυθό. Πρώτα απ’ όλους πάντως το χαίρομαι εγώ!».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή