Δολοφονία Άλκη: Εντοπίστηκε το μαχαίρι τύπου «καράμπιτ» που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση

Δολοφονία Άλκη: Εντοπίστηκε το μαχαίρι τύπου «καράμπιτ» που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντοπίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης το μαχαίρι τύπου «καράμπιτ» με το οποίο εκτιμάται πως δολοφονήθηκε ο 19χρονος Άλκης στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, το μαχαίρι εντοπίστηκε κοντά σε μια γέφυρα των κοιμητηρίων Θέρμης στη Θεσσαλονίκη.

Να σημειωθεί πως το σημείο είχε υποδείξει κατά την απολογία του ένας από τους κατηγορούμενος, ο 21χρονος Ι.Κ που ισχυρίστηκε πως με αυτό το μαχαίρι ο «Αθηναίος» τραυμάτισε τον Άλκη.

Το μαχαίρι έχει σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια Βορείου Ελλάδος για αν εξεταστεί αν είναι αυτό το όπλο το οποίο προκάλεσε τον θανάσιμο τραυματισμό στον 19χρονο.

Απολογείται αύριο ο 22χρονος

Αύριο Πέμπτη συνεχίζονται οι απολογίες των κατηγορουμένων καθώς ενώπιων της 7ης τακτικής ανακρίτριας θα βρεθεί ο 22χρονος, δωδέκατος εμπλεκόμενος στην υπόθεση, που παραδόθηκε προχθές στην Αστυνομία.

Επίσπευση των ανακρίσεων ζήτησε ο Άρειος Πάγος

Ανακρίσεις κατά απόλυτη προτεραιότητα λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης για τη δολοφονία του 19χρονου Αλκη Καμπανού ζήτησε χθες ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας, απευθύνοντας σχετική παραγγελία προς την ανακρίτρια που έχει αναλάβει τις έρευνες στη Θεσσαλονίκη.

Ο εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου, κάνοντας χρήση ευχέρειας που του δίνει ο νόμος, έδωσε χθες παραγγελία για επίσπευση των ανακρίσεων, αξιολογώντας την υπόθεση ως εξαιρετικά σοβαρή, στο πλαίσιο της οργανωμένης εγκληματικότητας και της οπαδικής βίας.

Η δολοφονία του Αλκη Καμπανού, που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη, έχει προκαλέσει την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για δεύτερη φορά, καθώς με την έναρξη των συλλήψεων ο αρμόδιος αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου για θέματα ποινικών εγκλημάτων που σχετίζονται με αθλητικές δραστηριότητες, Ζαχαρίας Κοκκινάκης, παρήγγειλε συγκεκριμένες ενέργειες για την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας στους αθλητικούς χώρους και έξω από αυτούς, ζητώντας αντιμετώπιση της οπαδικής βίας με τις ποινικές διατάξεις περί εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και την ταχεία, εντός 30 ημερών, εκδίκαση των σχετικών υποθέσεων, όταν δράστες συλλαμβάνονται με την αυτόφωρη διαδικασία.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή