Τιμητική συναυλία του ΚΚΕ για τον Διονύσιο Σολωμό

Τιμητική συναυλία του ΚΚΕ για τον Διονύσιο Σολωμό

Συναυλία αφιερωμένη στον μεγάλο Ελληνα ποιητή Διονύσιο Σολωμό διοργάνωσε το βράδυ της περασμένης Τρίτης η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ στο μουσικό θέατρο «Ολύμπια», στον απόηχο της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συναυλία αφιερωμένη στον μεγάλο Ελληνα ποιητή Διονύσιο Σολωμό διοργάνωσε το βράδυ της περασμένης Τρίτης η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ στο μουσικό θέατρο «Ολύμπια», στον απόηχο της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Στη συναυλία, που αποτέλεσε και απόδοση τιμής στον μουσικοσυνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο, παρουσιάστηκε το έργο «Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» σε ποίηση Διονυσίου Σολωμού και μουσική Γιάννη Μαρκόπουλου.

Παρευρέθη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όπως επίσης ο πρόεδρος της Βουλής Κων. Τασούλας, ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστ. Μπακογιάννης και η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου. Συμμετείχαν η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων. Διηύθυνε ο Αναστάσιος Συμεωνίδης, ενώ στη διδασκαλία χορωδίας ήταν ο Σταύρος Μπερής. Ερμήνευσαν οι Γιάννης Χριστόπουλος, Τάσος Αποστόλου, Μανώλης Χατζημανώλης και η Ελενα Κελεσίδη. Αφηγήθηκε η ηθοποιός Αιμιλία Υψηλάντη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή