Στις φλόγες πλοίο ανοιχτά της Κέρκυρας – Σε σωσίβιες λέμβους οι επιβάτες

Στις φλόγες πλοίο ανοιχτά της Κέρκυρας – Σε σωσίβιες λέμβους οι επιβάτες

Το επιβατηγό σκάφος εκτελούσε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα-Μπρίντεζι

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε σωσίβιες λέμβους επιβιβάστηκαν σύμφωνα με πληροφορίες οι επιβάτες του πλοίου Euroferry Olympia, στο οποίο ξέσπασε μεγάλη φωτιά τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής ενώ εκτελούσε δρομολόγιο από την Ηγουμενίτσα προς Μπρίντεζι.

Η φρεγάτα Ύδρα, το πλοίο «Ελυρος», πυροσβεστικά σκάφη και άλλα παραπλέοντα πλοία, καθώς και τρία ελικόπτερα έσπευσαν στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Ερεικούσας, βόρεια της Κέρκυρας, όπου βρίσκεται το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο υπό σημαία Ιταλίας.

Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία μεταφοράς των επιβατών και του πληρώματος του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου. Σε παραπλέοντα πλοία και σκάφη έχουν αποβιβαστεί, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, 278 επιβαίνοντες.

Ένας επιβάτης με αναπνευστικά προβλήματα

Επίσης, ένας επιβάτης με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρεται ήδη με πλωτό του λιμενικού στη Κέρκυρα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πλοίαρχος του πλοίου ενημέρωσε ότι όλοι οι επιβαίνοντες περισυλλέγονται από παραπλέοντα πλοία.

Όπως δήλωσε νωρίτερα ο Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Κώστας Κατσαφάδος, επιβάτες του πλοίου ήδη ανέβηκαν σε σωσίβιες λέμβους του επιβατικού πλοίου και αναμένεται να τους περισυλλέξουν παραπλέοντα σκάφη.

Ο πλοίαρχος ενημέρωσε ότι όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους και περισυλλέγονται από παραπλέοντα πλοία, σκάφη του λιμενικού και της ιταλικής ακτοφυλακής. 

Νωρίτερα, ο πλοίαρχος του σκάφους κάλεσε όλους όσοι βρίσκονται πάνω σε αυτό να το εγκαταλείψουν. Το Euroferry Olympia έφερε 239 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα.

Ο καπνός από το σκάφος φαίνεται από την Κέρκυρα, στην οποία και αναμένεται να κατευθυνθούν οι επιβάτες μετά την περισυλλογή τους, σύμφωνα με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα. Κάτοικοι του νησιού ανέφεραν και ήχους εκρήξεων από το σκάφος.

Στις φλόγες πλοίο ανοιχτά της Κέρκυρας – Σε σωσίβιες λέμβους οι επιβάτες-1
Φωτ. marinetraffic.com

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΚΑΪ

Ειδήσεις σήμερα

Φόβοι για αγνοούμενους επιβάτες μετά την πρώτη καταμέτρηση

Αζόρες: Φωτιά σε φορτηγό πλοίο που μετέφερε πάνω από 1.000 Porsche

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή