Κάρπαθος: Εισαγγελική παρέμβαση για την αυτοκτονία του 60χρονου – Τι ερευνά η ΕΛ.ΑΣ.

Κάρπαθος: Εισαγγελική παρέμβαση για την αυτοκτονία του 60χρονου – Τι ερευνά η ΕΛ.ΑΣ.

Η Εισαγγελέας ζήτησε αρμοδίως να διερευνηθεί τυχόν τέλεση των αδικημάτων της πρόκλησης ανήκεστης ψυχικής βλάβης και παραβίασης προσωπικών δεδομένων

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση αυτοκτονίας του 60χρονου πατέρα από την Κάρπαθο, που αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του όταν διέρρευσε ροζ βίντεο του γιου του με άλλον άνδρα, ζητά με παραγγελία της προς την αστυνομία η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Μαρία Παπαγιαννίδου.

Σύμφωνα με την Δημοκρατική της Ρόδου η Εισαγγελέας ζήτησε αρμοδίως να διερευνηθεί τυχόν τέλεση των αδικημάτων της πρόκλησης ανήκεστης ψυχικής βλάβης και παραβίασης προσωπικών δεδομένων, λόγω των καταγγελιών για τη διαρροή του βίντεο.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης, η κ. Εισαγγελέας, παρήγγειλε «ενδελεχή έρευνα τυχόν κακουργηματικής συλλογής, αποθήκευσης και μετάδοσης προσωπικών δεδομένων του υιού του θύματος, με σκοπό ηθικής βλάβης της οικογένειας και του θύματος, της πράξης της συμμετοχής σε αυτοκτονία με καταπίεση του θύματος έργω (μέσω της ψυχικής πίεσης της μετάδοσης ή απειλής μετάδοσης ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων οικείου προσώπου και δυσφήμισής του στην τοπική κοινωνία) και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης μέσω της ανηκέστου ψυχικής βλάβης που συστηματικά προκλήθηκε στο θύμα με τον ανωτέρω τρόπο».

Ψάχνουν απαντήσεις στα κινητά τηλέφωνα

Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο των Αρχών αναμένονται να μπουν τα κινητά τηλέφωνα των εμπλεκόμενων, ώστε να διερευνηθεί η προέλευση του επίμαχου βίντεο, αλλά και για να διαπιστωθεί υπάρχουν κι άλλα βίντεο με παρόμοιο περιεχόμενο. Τέλος, αναμένεται να εξεταστεί εάν το περιστατικό σχετίζεται με αντίστοιχη υπόθεση διαρροής άλλου βίντεο που αφορά μια κάτοικο του νησιού, η οποία εκκρεμεί ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή