Χαλάρωση μέτρων: Τι αλλάζει σε γήπεδα, διασκέδαση, τηλεργασία

Χαλάρωση μέτρων: Τι αλλάζει σε γήπεδα, διασκέδαση, τηλεργασία

Αναφορικά με τις αποκριάτικες εκδηλώσεις, οι ειδικοί εμφανίζονται αρνητικοί στη διενέργεια των καρναβαλικών παρελάσεων

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από σήμερα τέθηκαν σε εφαρμογή οι νέες αποφάσεις που αφορούν σε χαλάρωση των μέτρων στα γήπεδα, τη διασκέδαση, τις σχολικές εκδρομές και την τηλεργασία.

Ειδικότερα, αποφασίστηκε:

  • Άρση της απαγόρευσης ορθίων στον κλάδο της διασκέδασης
  • Επαναφορά των σχολικών εκδρομών
  • Αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50%
  • Εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20% 

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είχε δηλώσει: «Στη συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, κατόπιν αιτήματος της Κυβέρνησης, εισηγήθηκε την άρση της απαγόρευσης της όρθιας διασκέδασης, την έναρξη πραγματοποίησης των σχολικών εκδρομών, την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50% και την εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%. Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ. Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 19.02.22».

Αναφορικά με τις αποκριάτικες εκδηλώσεις, όπως έγραφε η «Κ», οι ειδικοί εμφανίζονται αρνητικοί στη διενέργεια των καρναβαλικών παρελάσεων. Ωστόσο συζητήθηκε το ενδεχόμενο να μπορούν να διενεργούνται εορταστικές εκδηλώσεις – χοροί σε κλειστούς χώρους μόνο για εμβολιασμένους.

Ο βασικός φόβος μελών της επιτροπής για τις καρναβαλικές παρελάσεις είναι ότι γεγονότα υπερμετάδοσης, σε συνδυασμό με την κινητικότητα του πληθυσμού και τις εκδρομές των Αποκριών, θα ανατρέψουν πολύ γρήγορα την εικόνα σταθεροποίησης και πολύ αργής υποχώρησης της επιδημίας, που με κόπο έχει επιτευχθεί τον τελευταίο μήνα.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή