Καπραβέλος για κορωνοϊό: Περιμένουμε κι άλλο κύμα

Καπραβέλος για κορωνοϊό: Περιμένουμε κι άλλο κύμα

Ο κ. Καπραβέλος προειδοποίησε πως το άνοιγμα ορισμένων δραστηριοτήτων, εν όψει των εορτών του Μαρτίου και του Απριλίου, θα επιτρέψει στον ιό να διασπαρεί.

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Καμπανάκι» κινδύνου για την πιθανότητα να προκύψει νέο πανδημικό κύμα, «χτύπησε» ο Νίκος Καπραβέλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, μιλώντας στην εκπομπή «Αταίριαστοι», δήλωσε πως αυτή την στιγμή η πανδημία παρουσιάζει σημάδια ύφεσης ωστόσο συστήνει να μην υπάρξει χαλάρωση: «Βρισκόμαστε σε ύφεση αλλά είναι πάρα πολύ επικίνδυνα τα πράγματα. Όταν λέμε ύφεση δεν σημαίνει χαλάρωση, η ύφεση είναι πριν από την καταιγίδα. Ρίχνουμε λάδι στη φωτιά κατά τη διάρκεια της ύφεσης και μετά πάμε να μαζέψουμε την φωτιά όταν αυτή γίνεται ανεξέλεγκτη».

Μάλιστα ερωτηθείς για το αν ο ίδιος αναμένει να υπάρξει νέο κύμα απάντησε «προφανώς» σημειώνοντας πως υπάρχει περίπτωση να εμφανιστεί και ένα καινούργιο στέλεχος του ιού.

Επιπλέον προειδοποίησε πως το άνοιγμα ορισμένων δραστηριοτήτων, εν όψει των εορτών του Μαρτίου και του Απριλίου, θα επιτρέψει στον ιό να διασπαρεί και να προκαλέσει ενδεχομένως το επόμενο θανατηφόρο κύμα όπως είχε γίνει και στο παρελθόν. «Να μην προκαλούμε τον κορωνοϊό», υπογράμμισε.

Τέλος επεσήμανε πως οι εμβολιασμοί πρέπει να επεκταθούν με βάση τη λογική της υποχρεωτικότητας.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή