Δολοφονία Χέντερσον: Αναβλήθηκε πριν καν αρχίσει η δίκη

Δολοφονία Χέντερσον: Αναβλήθηκε πριν καν αρχίσει η δίκη

Διεκόπη για την ερχόμενη Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας για την υπόθεση του θανάτου από ξυλοδαρμό τού Αμερικανού Μπακάρι Χέντερσον, τον Ιούλιο του 2017, στον Λαγανά της Ζακύνθου, όπου είχε πάει για καλοκαιρινές διακοπές.

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διεκόπη για την ερχόμενη Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας για την υπόθεση του θανάτου από ξυλοδαρμό τού Αμερικανού Μπακάρι Χέντερσον, τον Ιούλιο του 2017, στον Λαγανά της Ζακύνθου, όπου είχε πάει για καλοκαιρινές διακοπές.

Ειδικότερα, ο συνήγορος υπεράσπισης τριών εκ των επτά συνολικά κατηγορουμένων ζήτησε αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης και τελικά το δικαστήριο αποφάσισε την διακοπή της δίκης για μεθαύριο Τετάρτη.

 

Η δίκη θα ξεκινήσει εκ νέου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο, έπειτα από έφεση που είχε ασκήσει κατά της πρωτόδικης απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών, στα τέλη Νοεμβρίου του 2018, ο τότε αντεισαγγελέας Εφετών Πατρών, Γεώργιος Μπισμπίκης.

Η έφεση είχε ασκηθεί έπειτα από σχετική αίτηση που είχαν κατέθεσαν οι τότε συνήγοροι της οικογένειας Χέντερσον και η οποία είχε γίνει δεκτή, για τους επτά από τους εννέα κατηγορούμενους.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, που είχε εκδοθεί τον Νοέμβριο του 2018, είχαν κριθεί ένοχοι, έξι από τους εννέα κατηγορούμενους για την υπόθεση τού θανάτου τού Μπακάρι Χέντερσον.

Συγκεκριμένα, οι κατηγορούμενοι είχαν κριθεί ένοχοι, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της θανατηφόρας σκοπούμενης σωματικής βλάβης, της θανατηφόρας σωματικής βλάβης και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Οι τρεις άλλοι κατηγορούμενοι, αρχικά είχαν κριθεί ένοχοι για απλή σωματική βλάβη, αλλά στην συνέχεια είχαν απαλλαχθεί της κατηγορίας, λόγω έλλειψης έγκλησης.

Να σημειωθεί ότι παρόντες σήμερα στο δικαστικό μέγαρο της Πάτρας ήσαν οι γονείς του Μπακάρι Χέντερσον, Φίλμπερτ και Τζίλ.

«Περιμένουμε δικαιοσύνη»

Μιλώντας στον ιστότοπο pelop.gr , οι γονείς του θύματος επανέλαβαν ότι περιμένουν να αποδοθεί δικαιοσύνη καθώς η πρώτη απόφαση δεν τους ικανοποίησε, αφού πίστευαν ότι οι κατηγορούμενοι θα κρίνονταν ένοχοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Ο Τζόναθαν Άμπαντι, δικηγόρος της οικογένειας από την Νέα Υόρκη, πρόσθεσε: «Η άποψη της οικογένειας και της κοινής γνώμης των ΗΠΑ που παρακολουθούν την υπόθεση, είναι πως αυτή ήταν μια βάναυση και άγρια δολοφονία εκ προθέσεως. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι σε ένα πολιτισμένο κράτος, κάποιος μπορεί να διαπράξει ένα τέτοιο έγκλημα, χωρίς καταδίκη ισοβίων ή να έχει ασυλία. Αυτό (το έγκλημα) αξίζει να αντιμετωπιστεί με πολύ μεγαλύτερη αυστηρότητα».

Ερωτηθείς αν η υπόθεση αυτη εκθέτει την Ελλάδα στα μάτια του κόσμου, ο κ. Άμπαντι πρόσθεσε ότι «ο κόσμος έρχεται στην Ελλάδα γιατί είναι το λίκνο του πολιτισμού, γιατί θέλει να ζήσει την ομορφιά των ανθρώπων και του τοπίου και όχι για να βρίσκονται σε κίνδυνο. Πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει ενδιαφέρον, να εγγυάται την ασφάλεια των ανθρώπων που την επισκέπτονται. Και όταν υπάρχει μια τραγωδία αυτής της φύσης και αυτού του μεγέθους, οι άνθρωποι που ευθύνονται πρέπει να έχουν τις πλήρεις επιπτώσεις του νόμου».

Ειδήσεις σήμερα 

Η δυσλειτουργία της ελληνικής δικαιοσύνης αντικείμενο συζήτησης στη συνάντηση Μητσοτάκη – Καμάλα Χάρις

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή