Λύματα – Ιικό φορτίο: Οριακή πτώση σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Λύματα – Ιικό φορτίο: Οριακή πτώση σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Πτωτικές τάσεις στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε επτά από τις δεκατρείς περιοχές που ελέγχθηκαν από τον ΕΟΔΥ

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πτωτικές τάσεις στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε επτά από τις δεκατρείς περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ παρατηρήθηκαν την εβδομάδα 14 – 20 Φεβρουαρίου, σε σχέση με την εβδομάδα 7 – 13 Φεβρουαρίου.

Την ίδια ώρα, αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν σε πέντε από τις δεκατρείς περιοχές του ΕΔΕΛ και σταθεροποιητικές τάσεις σε μία.

Λύματα – Ιικό φορτίο: Οριακή πτώση σε Αττική και Θεσσαλονίκη-1

Καθαρά πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν στη Πάτρα (-48%), στο Ρέθυμνο (-41%) και στην Κέρκυρα (-70%), ενώ οριακή ήταν η πτώση στην Θεσσαλονίκη (-24%), στον ‘Αγιο Νικόλαο (-16%), στην Αττική (-15%) και στα Ιωάννινα (-11%).

Καθαρά αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν στην Ξάνθη (+46%), στην Αλεξανδρούπολη (+34%) και στο Ηράκλειο (+30%), ενώ οριακές ήταν οι αυξήσεις στη Λάρισα (+12%) και στα Χανιά (+13%). Το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρέμεινε ουσιαστικά σταθερό στο Βόλο (+4%).

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή