«Euroferry Olympia»: Βίντεο ντοκουμέντο με τους διασώστες στα έγκατα του πλοίου

«Euroferry Olympia»: Βίντεο ντοκουμέντο με τους διασώστες στα έγκατα του πλοίου

Παρά τις ακραίες συνθήκες, οι διασώστες της 5ης ΕΜΑΚ ερευνούν τους χώρους σπιθαμή προς σπιθαμή, αναζητώντας διόδους εισόδου. Σε κάποια σημεία, το πυροθερμικό φορτίο από την καύση των υλικών, κάνει την πρόσβαση αδύνατη. 

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου, μεσημέρι. Στελέχη της ΕΜΑΚ βρίσκονται εδώ και ώρες στο εσωτερικό του πλοίου «Euroferry Olympia» και δίνουν μάχη με τον χρόνο για τον εντοπισμό των αγνοουμένων. Οι θερμοκρασίες είναι ακραία υψηλές και τα αέρια που εκλύονται τοξικά. Το πλοίο έχει παραδοθεί στις φλόγες από την Παρασκευή, και όμως, τρεις ημέρες μετά, στο γκαράζ «2» εξακολουθεί να καίει η φωτιά

Παρά τις ακραίες συνθήκες, οι διασώστες της 5ης ΕΜΑΚ ερευνούν τους χώρους σπιθαμή προς σπιθαμή, αναζητώντας διόδους εισόδου. Σε κάποια σημεία, το πυροθερμικό φορτίο από την καύση των υλικών, κάνει την πρόσβαση αδύνατη. 

Το kathimerini.gr φέρνει στο φως εικόνες από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των διασωστών για τον εντοπισμό των αγνοουμένων στο «Euroferry Olympia». Στις εικόνες αποτυπώνεται καθαρά το σκηνικό χάους που επικρατεί στα έγκατα του πλοίου. Καμένα αυτοκίνητα, το ένα δίπλα στο άλλο, φωτιά και στάχτη. Ενδεικτικές οι αναπνοές των μελών της ομάδας διάσωσης οι οποίες βγαίνουν με δυσκολία. 

Μεταφέρεται στο λιμάνι του Αστακού το Euroferry

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε σήμερα γνωστό, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ζήτησε τη μετακίνηση του πλοίου σε ασφαλή λιμένα προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι επιχειρήσεις των στελεχών της ΕΜΑΚ με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ναυτιλίας, η Πυροσβεστική ενημέρωσε πως έχουν εξαντληθεί οι επιχειρησιακές δυνατότητες έρευνας και διάσωσης επί του πλοίου στη σημερινή του θέση. 

Με αφορμή το γεγονός αυτό, καλά ενημερωμένες πηγές, μιλώντας στο kathimerini.gr, ανέφεραν πως «οι χώροι που είναι προσβάσιμοι έχουν ψαχτεί όλοι. Το γεγονός ότι το πλοίο θα μετακινηθεί στη ξηρά θα βοηθήσει στο έργο των αναζητήσεων καθώς θα υπάρχουν περισσότερες δίοδοι εισόδου. Δεν πρόκειται να μείνει χώρος που να μην γίνει έρευνα».

Μικρή αναζωπύρωση τη νύχτα

Να σημειωθεί πως τη νύχτα εκδηλώθηκε μικρή αναζωπύρωση αλλά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο. Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, η επιχείρηση για τον εντοπισμό των 10 αγνοουμένων σταμάτησε χθες, αργά το απόγευμα, ενώ στο εσωτερικό του πλοίου εξακολουθούν να υπάρχουν μικρές εστίες φωτιάς, πυκνοί καπνοί και υψηλές θερμοκρασίες.

Η πυρκαγιά στο πλοίο «Euroferry Olympia» εκδηλώθηκε στο τρίτο κατάστρωμα τα ξημερώματα της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από Ηγουμενίτσα προς Πρίντεζι.

Οι διασωθέντες ανέρχονται σε 280 άτομα, επιβάτες και πλήρωμα, 10 άτομα φέρονται να αγνοούνται, ενώ εντοπίστηκε νεκρός ένας 58χρονος οδηγός.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Στα έγκατα του Euroferry Olympia: «Μπαίνεις σε ένα τούνελ, στα τυφλά»

Μάχη με τον χρόνο για τους 10 αγνοούμενους

Βίντεο από το καμένο εσωτερικό του πλοίου – Η «μάχη» των πυροσβεστών

Φωτογραφίες ντοκουμέντο από το εσωτερικό του πλοίου

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή