Καιρός: Σε ποιες περιοχές αναμένονται βροχές και καταιγίδες – Βελτίωση από αύριο

Καιρός: Σε ποιες περιοχές αναμένονται βροχές και καταιγίδες – Βελτίωση από αύριο

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η νέα ευρισκόμενη σε εξέλιξη κακοκαιρία αναβαθμίζεται σε κατηγορία 3 ως προς τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI), σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr για τον καιρό

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται έως το μεσημέρι σήμερα σε Αιγαίο, Κρήτη, Θράκη, Μακεδονία, Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα των παραπάνω περιοχών. 

Από το απόγευμα της Τετάρτης έως και τις πρωινές ώρες της Πέμπτης βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά κύριο λόγο στο Αιγαίο, στην Κρήτη, στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά και στην Ανατολική Στερεά. Τα φαινόμενα σε Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Εύβοια και Κρήτη θα είναι κατά τόπους ισχυρά και υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.

Για το υπόλοιπο της Τετάρτης οι βορείων διευθύνσεων άνεμοι στα πελάγη θα παρουσιάσουν μικρή ενίσχυση φτάνοντας κατά τόπους τα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 15-17 βαθμούς στα δυτικά ηπειρωτικά και στις νησιωτικές περιοχές (εξαιρουμένης της Κρήτης) και τους 12-14 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στην Κρήτη.

Ο καιρός αύριο 

Αύριο, Πέμπτη, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, στα δυτικά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νοτιοανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα μέχρι το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης, ενώ πρόσκαιρα θα χιονίσει και στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας και της Εύβοιας. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα βόρεια θα σταματήσουν και στις υπόλοιπες περιοχές θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 και πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά οι άνεμοι θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Στα βόρεια ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 10 με 11 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά θα φτάσει τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή