Σοβαρό επεισόδιο στις Οινούσσες: Τι αναφέρει η τουρκική ακτοφυλακή

Σοβαρό επεισόδιο στις Οινούσσες: Τι αναφέρει η τουρκική ακτοφυλακή

Για έναν τραυματία κάνει λόγο η τουρκική ακτοφυλακή σε ανακοίνωσή της για το επεισόδιο στις Οινούσσες, εγκαλώντας μάλιστα τις ελληνικές αρχές για «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για έναν τραυματία ψαρά κάνει λόγο η τουρκική ακτοφυλακή σε ανακοίνωσή της για το επεισόδιο που σημειώθηκε στις Οινούσσες, το απόγευμα της Τρίτης.

Η τουρκική ακτοφυλακή το περιγράφει ως «παρενόχληση που πραγματοποιήθηκε σε 2 τουρκικά αλιευτικά στα ανοιχτά της Σμύρνης/Karaburun» εγκαλώντας μάλιστα τις ελληνικές αρχές για «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας»…

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Στις 22 Φεβρουαρίου 2022, περί τις 19:15, 2 τουρκικά αλιευτικά σκάφη που βρίσκονταν ανάμεσα στη Χίο και στο Karaburun δέχθηκαν πυρά από ελληνικά στοιχεία, και μετά τη λήψη της πληροφορίας ότι ένα μέλος είχε τραυματιστεί στο πόδι, 2 σκάφη της Ακτοφυλακής εστάλησαν αμέσως στην περιοχή με την Μονάδα Πρώτων Βοηθειών.

Δεν εντοπίστηκε κανένα ελληνικό στοιχείο από τα σκάφη της Ακτοφυλακής που έφτασαν στο σημείο του περιστατικού και οι πρώτες βοήθειες στον άνθρωπο που ήταν ελαφρά τραυματισμένος με σκάγια στο πόδι δόθηκαν από την Μονάδα Πρώτων Βοηθειών στο σκάφος της Ακτοφυλακής και ακολούθησε η μεταφορά του στο Κρατικό Νοσοκομείο Çesme.

Συνεχίζεται η έρευνα που ξεκίνησε το Γραφείο του Εισαγγελέα Karaburun.

Ο πυροβολισμός κατά ανυπεράσπιστων αλιέων από ελληνικά στοιχεία είναι απαράδεκτος, είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή