Θεσσαλονίκη: Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τον θάνατο ηλικιωμένων σε οίκο ευγηρίας

Θεσσαλονίκη: Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τον θάνατο ηλικιωμένων σε οίκο ευγηρίας

Στο συγκεκριμένο γηροκομείο έχασαν τη ζωή τους 36 τρόφιμοι μετά από επιπλοκές, οι οποίες συνδέθηκαν με την Covid-19.

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη μολυσματικών ασθενειών, με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλος αριθμός θανάτων, άσκησε εισαγγελέας εις βάρος των υπευθύνων οίκου ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης, όπου τον Αύγουστο του 2020 είχε εκδηλωθεί συρροή κρουσμάτων κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πηγές της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, στο συγκεκριμένο γηροκομείο έχασαν τη ζωή τους 36 τρόφιμοι μετά από επιπλοκές, οι οποίες συνδέθηκαν με την Covid-19.

Για την περίπτωση του Ασβεστοχωρίου είχε υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση και ακολούθησε έρευνα από αρμόδια ελεγκτική αρχή, το πόρισμα της οποίας διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και παραγγέλθηκαν ποινικές διώξεις.

Κατά πληροφορίες, στο πόρισμα περιγράφονται μια σειρά από παραβιάσεις των μέτρων πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού, όπως υπεράριθμοι τρόφιμοι, μη τήρηση αποστάσεων σε χώρους φιλοξενίας των ηλικιωμένων, μη διενέργεια ανά τακτά διαστήματα δειγματοληπτικών τεστ κ.ά.

Ο δικαστικός φάκελος βρίσκεται ήδη στα χέρια του ανακριτή, όπου θα κληθούν το επόμενο διάστημα να απολογηθούν οι υπεύθυνοι, με την ιδιότητα του κατηγορουμένου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή