Καιρός: Βροχές και καταιγίδες αύριο – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες αύριο – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Βροχερό θα είναι το σκηνικό του καιρού την Πέμπτη, κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Αιγαίο, στην Εύβοια και στην Κρήτη

3' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Άστατος θα παραμείνει και αύριο Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου ο καιρός, καθώς αναμένονται νεφώσεις με εξαίρεση τα δυτικά τμήματα της χώρας, ενώ βροχές θα σημειωθούν κατά κύριο λόγο σε Θράκη, Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, Ανατολική Θεσσαλία, Στερεά και Πελοπόννησο, Αιγαίο, Εύβοια και Κρήτη. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Αιγαίο, στην Εύβοια και στην Κρήτη. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Θράκης και ενδεχομένως των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο αναμένεται ηλιοφάνεια.

Οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν υψηλές για την εποχή ως προς τις μέγιστες τιμές και θα κυμανθούν, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στη Δυτική Μακεδονία από -4 έως 8 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία, στη Θράκη και στη Θεσσαλία από 1 έως 14, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά από 1 έως 16, στην Ανατολική Στερεά από 1 έως 10, στην Πελοπόννησο από 3 έως 16, στα νησιά του Ιονίου από 3 έως 14, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 5 έως 10, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στις Κυκλάδες από 8 έως 12 και στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά έως 8 Μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 Μποφόρ, όμως το μεσημέρι και το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 έως 6 και τοπικά έως 7 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 Μποφόρ και από το μεσημέρι 3 έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 8 έως 11 βαθμούς.

Στο νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ, όμως στα δυτικά του νομού οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και από το μεσημέρι 2 έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα βόρεια και τα ανατολικά. Από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Βόρειοι 5 με 7 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ με εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις αυξημένες στα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας, στις Σποράδες και στην ανατολική Στερεά με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και κατά τόπους έως 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ στα βόρεια.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές μέχρι το μεσημέρι. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα Δωδεκάνησα θα είναι ισχυρά και από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6, βαθμιαία 7 και κατά τόπους 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή