Πόλεμος στην Ουκρανία: Συγκέντρωση στο Σύνταγμα, σε «διάλογο» με άλλες μητροπόλεις

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συγκέντρωση στο Σύνταγμα, σε «διάλογο» με άλλες μητροπόλεις

Νέα συγκέντρωση για τη στήριξη του ουκρανικού λαού διοργανώνεται σήμερα στις 6 μ.μ. στο Σύνταγμα.

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα συγκέντρωση για τη στήριξη του ουκρανικού λαού διοργανώνεται σήμερα στις 6 μ.μ. στο Σύνταγμα. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία ανεξάρτητων πολιτών, που καλεί «τις φίλες και τους φίλους της ελευθερίας και της δημοκρατίας στη χώρα μας, από κάθε εθνικότητα, να διαδηλώσουν κατά της βάρβαρης ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και υπέρ της αντίστασης του ουκρανικού λαού». Επί του θέματος θα τοποθετηθούν ο Απόστολος Δοξιάδης, ο Χρήστος Χωμενίδης και γνωστοί διεθνολόγοι. Το «παρών» θα δώσουν και εκπρόσωποι κοινοτήτων από την Ουκρανία, τη Λευκορωσία και τη Γεωργία στην Ελλάδα, οι οποίοι θα ενώσουν τις φωνές τους με τους διαδηλωτές. Στη διάρκεια της διαμαρτυρίας, που φιλοδοξεί να «συνομιλήσει» με τις αντίστοιχες σε άλλες ευρωπαϊκές μητροπόλεις, θα γίνουν απευθείας συνδέσεις με βουλευτές και μαχητές στο Κίεβο.

Στη διαδήλωση στο Σύνταγμα θα τοποθετηθούν ο Απ. Δοξιάδης, ο Χρ. Χωμενίδης και γνωστοί διεθνολόγοι.

«Η Ουκρανία, μια χώρα ελεύθερη και δημοκρατική, δίνει σήμερα αγώνα ύπαρξης, για την ανεξαρτησία, την ελευθερία και το δικαίωμά της να αποφασίζει η ίδια για την τύχη της. Αντίθετα, η Ρωσία, που της επιτέθηκε αναιτιολόγητα και βάναυσα, βρίσκεται κάτω από τα δεσμά ενός τυράννου, που φτύνει τη δημοκρατία, κατάργησε την ελευθερία του Τύπου, το κράτος δικαίου και τις ελευθερίες των πολιτών της χώρας», αναφέρεται στο κάλεσμα, το οποίο έχει βρεθεί στο στόχαστρο χάκερ. «Κάθε δημοκρατικός άνθρωπος, κάθε φίλος της ελευθερίας είναι σήμερα με τον αγωνιζόμενο ουκρανικό λαό. Αλλά ως κάτοικοι της Ελλάδας, Ελληνες και μη, και ως Ευρωπαίοι, έχουμε μια παραπανίσια υποχρέωση να στηρίξουμε τον αγώνα της Ουκρανίας. Ο Πούτιν, με την εισβολή του, φέρνει για πρώτη φορά ύστερα από 70 χρόνια τον πόλεμο στην Ευρώπη, αναβιώνοντας τους χειρότερους εφιάλτες του αιματοβαμμένου παρελθόντος […] ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή