Δημήτρης Λιγνάδης: Είμαι αθώος, αρνούμαι όλες τις κατηγορίες

Δημήτρης Λιγνάδης: Είμαι αθώος, αρνούμαι όλες τις κατηγορίες

Η πρώτη τοποθέτηση του Δημήτρη Λιγνάδη στο δικαστήριο αμέσως μετά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δηλώνω ότι αρνούμαι όλες τις κατηγορίες» είπε ο Δημήτρης Λιγνάδης κατά την πρώτη τοποθέτησή του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αμέσως μετά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου.

Ο κατηγορούμενος για τέσσερις βιασμούς, που δήλωσε στο δικαστήριο ηθοποιός, σκηνοθέτης και δάσκαλος, αφού άκουσε όσα του καταλογίζονται δήλωσε αθώος για όλες τις πράξεις που περιλαμβάνονται στην δικογραφία.

Η διαδικασία ξεκίνησε με αίτημα της υπεράσπισης να αποχωρήσει από την αίθουσα συγκεκριμένος παριστάμενος ο οποίος είχε μηνύσει τον Δημήτρη Λιγνάδη αλλά η υπόθεση είχε παραγραφεί. Ο άνδρας βρισκόταν στην αίθουσα ως συνεργάτης τής εκ των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής Μαρίας Κουρτέση.

Ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε από το δικαστήριο να μην επιτρέψει να βρίσκεται εντός της αίθουσας το συγκεκριμένο πρόσωπο, αναφέροντας ότι θεωρεί πως ο άνδρας θέλει να παρακολουθεί την διαδικασία για να ενημερώνει τους μάρτυρες που βρίσκονται εκτός.

Η πολιτική αγωγή δήλωσε πως δεν αντιτάσσεται στο αίτημα.

Ο εισαγγελέας Έδρας πρότεινε να αποχωρήσει από την αίθουσα ο άνδρας θεωρώντας ότι είναι πιθανό να ζητηθεί η κατάθεσή του στο μέλλον και επομένως δεν θα πρέπει να του επιτραπεί να παρακολουθήσει τη δίκη.

Ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη ζήτησε από το δικαστήριο να καλέσει σε κατάθεση το εν λόγω πρόσωπο. Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν να αποχωρήσει από την αίθουσα ο άντρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή