Απαγωγή Κυπαρίσση: Αναζητούνται τα υπόλοιπα λύτρα και ακόμα τρία άτομα

Απαγωγή Κυπαρίσση: Αναζητούνται τα υπόλοιπα λύτρα και ακόμα τρία άτομα

Ανάμεσα στους τρεις συλληφθέντες φέρεται να είναι και ο «εγκέφαλος» της απαγωγής Κυπαρίσση

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξιχνιάστηκε το Σάββατο από την Ασφάλεια Αττικής η υπόθεση αρπαγής του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση, ο οποίος απήχθη την 29η Δεκεμβρίου κοντά στο σπίτι του στο Πικέρμι. Ο απαχθείς αφέθηκε ελεύθερος την Παρασκευή στο Μενίδι και ενώ η οικογένειά του είχε καταβάλει στους απαγωγείς λύτρα 800.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Το πρωί του Σαββάτου οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών προσήγαγαν και τελικά συνέλαβαν ως δράστες τρία άτομα. Πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 41 και 34 ετών, σεσημασμένους για ληστείες και διαρρήξεις ΑΤΜ, καθώς και μια 39χρονη γυναίκα. Οι αστυνομικοί βρήκαν μέρος των λύτρων, ποσό ύψους 350.000 ευρώ, ενώ αναζητούν τα υπόλοιπα χρήματα, καθώς επίσης 2-3 άτομα που μετείχαν στην απαγωγή έχοντας δευτερεύοντα ρόλο.

Ο 41χρονος Γιώργος Κυπαρίσσης είναι ιδιοκτήτης εταιρείας πώλησης μεταχειρισμένων ανταλλακτικών. Απέκτησε σημαντική περιουσία, την οποία επεδείκνυε με αναρτήσεις του στα κοινωνικά δίκτυα. Τη νύχτα της 29ης Δεκεμβρίου, οι δράστες προσποιούμενοι τους αστυνομικούς πλησίασαν τον 41χρονο κοντά στο σπίτι του, του πέρασαν χειροπέδες και τον έβαλαν με τη βία σε ένα από τα αυτοκίνητά τους. Στη συνέχεια πήγαν στον οικισμό «Φοίνικα» στα Σπάτα, όπου έκαψαν τα οχήματα για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Επιβιβάστηκαν σε άλλα Ι.Χ. και μετέφεραν το θύμα σε κρησφύγετο. Εκεί χτύπησαν τον Γ. Κυπαρίσση προκαλώντας του κακώσεις και βιντεοσκόπησαν τον ξυλοδαρμό για να στείλουν το βίντεο στην οικογένειά του. Οι δράστες επικοινώνησαν πολλές φορές, είτε τηλεφωνικά είτε μέσω μηνυμάτων, με μέλη της οικογένειας του θύματος, απαιτώντας αρχικά την καταβολή 1.000.000 ευρώ ώστε να τον απελευθερώσουν.

Επειτα από πολυήμερες διαπραγματεύσεις μείωσαν την απαίτησή τους στο ποσό των 800.000 ευρώ. Μετά την παράδοση των χρημάτων, πρωινές ώρες της περασμένης Παρασκευής, οι δράστες απελευθέρωσαν τον 41χρονο σε δασώδη έκταση στις Αχαρνές Αττικής. Λιγότερο από 24 ώρες αργότερα, στελέχη της Ασφάλειας συνέλαβαν τους τρεις φερόμενους ως δράστες, με τους αστυνομικούς να αποδίδουν ρόλο «εγκεφάλου» στον 41χρονο κατηγορούμενο. Την ικανοποίησή τους για την έκβαση της υπόθεσης εξέφρασαν δημόσια ο υπ. Προστασίας του Πολίτη Τ. Θεοδωρικάκος, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Μ. Καραμαλάκης και ο διοικητής της Ασφάλειας Αττικής Π. Τζεφέρης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή