Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Προετοιμασία με συνεχείς συσκέψεις

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Προετοιμασία με συνεχείς συσκέψεις

Σειρά συσκέψεων ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας πραγματοποιεί από χθες το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σειρά συσκέψεων ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας πραγματοποιεί από χθες το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Στόχος είναι να τεθούν υπόψη όλων των εμπλεκομένων τα τελευταία μετεωρολογικά στοιχεία και να προετοιμαστεί αναλόγως ο μηχανισμός. «Δυστυχώς η χώρα δεν έχει την απαραίτητη υποδομή ώστε να κάνει πολύ άμεση πρόγνωση, για τo πώς θα εξελιχθεί ένα φαινόμενο μέσα στις επόμενες 2-4 ώρες», λέει ο υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης. «Χαρακτηριστικό είναι ότι η Αττική δεν διαθέτει αυτή τη στιγμή ούτε ένα μετεωρολογικό ραντάρ. Αυτό θα πρέπει να αλλάξει».

Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε μεγάλη τηλεδιάσκεψη υπό τον κ. Στυλιανίδη, στην οποία συμμετείχαν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου και στελέχη του υπουργείου. Επίσης συμμετείχαν εκπρόσωποι του υπουργείου Υποδομών (που δεν είχαν προσκληθεί στην προηγούμενη μεγάλη κακοκαιρία) και του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ, του ΔΕΔΔΗΕ και της ΕΜΥ, δέκα περιφερειάρχες και εκπρόσωποι όλων των παραχωρησιούχων των οδικών αξόνων. Εφόσον κριθεί αναγκαίο, η σύσκεψη θα επαναληφθεί σήμερα με όλα τα νεότερα μετεωρολογικά δεδομένα. Αυτό πάντως που θεωρείται βέβαιο είναι ότι οι αποφάσεις για τον αποκλεισμό μεγάλων οδικών αξόνων θα ληφθούν ευκολότερα απ’ ό,τι στην προηγούμενη κακοκαιρία. Προειδοποιήσεις σχετικά με την επερχόμενη κακοκαιρία εξέδωσαν τόσο το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας όσο και οι περισσότεροι παραχωρησιούχοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή