Κορωνοϊός: Αύξηση πληρότητας στα γήπεδα, μείωση των τεστ για μαθητές

Κορωνοϊός: Αύξηση πληρότητας στα γήπεδα, μείωση των τεστ για μαθητές

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιπλέον βήματα για την επιστροφή στην προ κορωνοϊού καθημερινότητα είναι έτοιμη να κάνει η χώρα μας. Κατά πληροφορίες, χθες η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό έδωσε το πράσινο φως για την αύξηση της επιτρεπόμενης πληρότητας στα γήπεδα, από 50% που ισχύει τώρα σε 75%. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, τα μέλη της επιτροπής συζήτησαν και το θέμα της μείωσης των self tests από μαθητές στα σχολεία, από δύο εβδομαδιαίως σε ένα, ωστόσο το θέμα παραπέμφθηκε να συζητηθεί ξανά στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής, οπότε οι ειδικοί θα έχουν περισσότερα δεδομένα και για την επίδραση του τριημέρου στην εξέλιξη της πανδημίας. Την προηγούμενη εβδομάδα πάντως, σύμφωνα με τα δεδομένα που συλλέγει ο ΕΟΔΥ, δηλώθηκαν 30.899 περιστατικά COVID-19 μεταξύ των παιδιών και εφήβων σχολικής ηλικίας (4 έως 18 ετών), αριθμός που αντιστοιχεί στο 30% των συνολικών κρουσμάτων που δηλώθηκαν το συγκεκριμένο διάστημα στη χώρα μας.

Κρούσματα

Το θέμα των self tests στα σχολεία θα συζητηθεί ξανά στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 23.335 νέα κρούσματα της COVID-19 σε ένα σύνολο 496.409 τεστ (PCR και rapid), δηλαδή ποσοστό θετικότητας 4,7%. Από τα χθεσινά κρούσματα, 8.367 εντοπίστηκαν στην Αττική (35,8%), 2.252 στη Θεσσαλονίκη και 2.087 στην Κρήτη. Ο δείκτης μεταδοτικότητας (Rt) για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται στο 0,99. Υπενθυμίζεται ότι το όριο για τον έλεγχο της πανδημίας στον συγκεκριμένο δείκτη είναι η μονάδα. Την τελευταία εβδομάδα ο δείκτης θετικότητας των μοριακών και των rapid τεστ παρουσίασε μια μικρή αύξηση (από 5% σε 5,3%), ενώ στο σύνολο των ελέγχων –συμπεριλαμβανομένων δηλαδή και των self tests– ήταν στο 2,26%. Τα υψηλότερα ποσοστά θετικότητας στο σύνολο των ελέγχων καταγράφηκαν σε Ηράκλειο Κρήτης, Ευρυτανία, καθώς και σε πολλά νησιά του Αιγαίου, όπως Κάρπαθος, Σάμος, Ικαρία, Κως και Μήλος.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 61, ενώ από την έναρξη της πανδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 26.366 θάνατοι. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 360. Οι εισαγωγές νέων ασθενών με COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 261 έναντι 202 εξιτηρίων λόγω ίασης. Τα ποσοστά κάλυψης απλών κλινών που ήταν χθες διαθέσιμα για τους ασθενείς με κορωνοϊό είναι σταθερά τις τελευταίες ημέρες λίγο πάνω από το 45% (46% χθες) και των κλινών ΜΕΘ COVID στο 65%. Την περασμένη εβδομάδα έγιναν 1.982 εισαγωγές νέων ασθενών με COVID-19 στα νοσοκομεία, όταν το σύνολο των εξιτηρίων λόγω ίασης ήταν 2.015.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή