Στήριξη Ιερωνύμου στον Μητροπολίτη Κιέβου κ. Επιφάνιο

Στήριξη Ιερωνύμου στον Μητροπολίτη Κιέβου κ. Επιφάνιο

Την αμέριστη συμπαράσταση της Εκκλησίας της Ελλάδος στον δοκιμαζόμενο από τον πόλεμο λαό της Ουκρανίας εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αμέριστη συμπαράσταση της Εκκλησίας της Ελλάδος στον δοκιμαζόμενο από τον πόλεμο λαό της Ουκρανίας εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες το πρωί με τον Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιο. Ηδη η Εκκλησία της Ελλάδος έχει κινητοποιηθεί για τη στήριξη του ουκρανικού λαού στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει. Πέραν της συμμετοχής σε διάφορες πρωτοβουλίες συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης, από την πλευρά της Εκκλησίας έχει διατυπωθεί η βούληση για συνδρομή στη φιλοξενία προσφύγων που φτάνουν στη χώρα μας από την Ουκρανία. Προς τούτο, με εγκύκλιο προς την Αρχιεπισκοπή και τις Μητροπόλεις έχει ζητηθεί ενημέρωση για τις δυνατότητες φιλοξενίας που υπάρχουν, ιδιαίτερα για παιδιά και ασυνόδευτα ανήλικα.

Καθώς θεωρείται βέβαιο ότι το προσεχές διάστημα θα αυξηθεί ο αριθμός προσφύγων από την Ουκρανία που θα αναζητήσουν καταφύγιο και βοήθεια στη χώρα μας, η Εκκλησία της Ελλάδος συμμετέχει ενεργά στη διαδικασία προετοιμασίας χώρων υποδοχής και φιλοξενίας. Δεν είναι, άλλωστε, η πρώτη φορά που θα διατεθούν υποδομές της Εκκλησίας –ξενώνες, ξενοδοχεία, κατασκηνώσεις κ.λπ.– για τη φιλοξενία προσφύγων.

Ο κ. Ιερώνυμος εξέφρασε επίσης την ευχή να επικρατήσει άμεσα ειρήνη ώστε οι ορθόδοξοι λαοί της Ουκρανίας και της Ρωσίας και ολόκληρος ο κόσμος να γιορτάσουν το Πάσχα.

Παροχή βοήθειας

Οσον αφορά την παροχή συνδρομής σε Ουκρανούς πολίτες φιλοξενούμενους στην Ελλάδα, περισσότερα από 1.200 αιτήματα έχουν καταγραφεί στην πλατφόρμα «Help Ukraine» του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Προσφορές έχουν καταθέσει φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, διεθνείς οργανισμοί, ΜΚΟ (μη κυβερνητικές οργανώσεις) αλλά και ομάδες πολιτών. Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη στον ειδικό σύνδεσμο http://www.migration.gov.gr/helpukraine στην ιστοσελίδα του υπουργείου. Σε αυτήν οι δωρητές μπορούν να καταχωρίζουν κάποια πρώτα στοιχεία για την προσφορά τους, όπως π.χ. αν πρόκειται για τη διάθεση ενός διαμερίσματος, ρούχων, τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης, χρηματικού ποσού κ.ά., και στη συνέχεια υπάλληλος του υπουργείου Μετανάστευσης θα επικοινωνεί για περαιτέρω συνεννόηση. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου: 213-1629979 και 213-2128472.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή