Προεδρικό μήνυμα κατά των διακρίσεων

Προεδρικό μήνυμα κατά των διακρίσεων

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με τον χθεσινό χαιρετισμό της στο συνέδριο «The Upfront Initiative. Ορατότητα στην Πράξη» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει στην υπέρβαση προκαταλήψεων και στερεοτύπων που εμποδίζουν την ισότιμη συμμετοχή, αλλά και την απρόσκοπτη εξέλιξη στην αγορά εργασίας ατόμων που, κατά παράδοση, έχουν γίνει αποδέκτες συμπεριφορών διακρίσεων, λόγω φυλής, φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, θρησκευτικών πεποιθήσεων και αναπηρίας.

Η κ. Σακελλαροπούλου επισήμανε ότι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η συμμετοχή γυναικών σε ανώτερες και ανώτατες διοικητικές θέσεις υποχώρησε τον τελευταίο χρόνο.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι η ποικιλομορφία σε ένα εργασιακό περιβάλλον δεν οδηγεί απαραιτήτως στη συμπερίληψη, αφού σε μια επιχείρηση μπορεί να υπάρχουν, π.χ., αρκετές γυναίκες ή αρκετά μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ, αλλά σπανίως να προάγονται σε επιτελικές θέσεις.

«Μπορεί ένα άτομο ΛΟΑΤΚΙ να έχει διεκδικήσει και κερδίσει την ορατότητά του στο επαγγελματικό του περιβάλλον, ωστόσο σε κάθε του βήμα να σκοντάφτει σε προκαταλήψεις που εμποδίζουν την εξέλιξή του, ή που απειλούν τη μακροημέρευσή του στη θέση εργασίας του», τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρόσθεσε: «Ενα γνήσια συμπεριληπτικό περιβάλλον δεν αρκεί να απασχολεί μια ποικιλομορφία εργαζομένων, αλλά και να τους δίνει τη δυνατότητα να συμμετέχουν, να αναπτύσσονται, να ενδυναμώνονται. Να αναδιατάσσει τις σχέσεις εξουσίας και συμμετοχής. Να αίρει τους φραγμούς, να αναδεικνύει το μοναδικό υπόβαθρο κάθε ατόμου, να ακούει τη φωνή του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή