Εξέταση για δίπλωμα οδήγησης με online… κράτηση

Εξέταση για δίπλωμα οδήγησης με online… κράτηση

Οι υποψήφιοι οδηγοί θα επιλέγουν μέσω νέας ψηφιακής υπηρεσίας την ημέρα και την ώρα που επιθυμούν.

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το πάτημα λίγων κουμπιών θα μπορούν πλέον οι υποψήφιοι οδηγοί να προγραμματίζουν την ημέρα και την ώρα που θα υποβάλλονται στη θεωρητική αλλά και στην πρακτική εξέταση για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης. Η νέα ψηφιακή υπηρεσία για τον προγραμματισμό της θεωρητικής και της πρακτικής εξέτασης είναι πλέον διαθέσιμη μέσω της πλατφόρμας drivingexams.pkm.gov.gr. Σε αυτήν ο εκπαιδευτής, με τη συναίνεση του εκπαιδευόμενου, μπορεί να προγραμματίσει ηλεκτρονικά την ημέρα και την ώρα των εξετάσεων για την απόκτηση άδειας οδήγησης, χωρίς να απαιτείται σχετική επίσκεψη στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η πιλοτική λειτουργία της εφαρμογής ξεκινάει από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το προσεχές διάστημα θα επεκταθεί στο σύνολο της επικράτειας. Με την ενεργοποίηση της νέας λειτουργίας της πλατφόρμας ο πολίτης θα χρειάζεται να προσέλθει με φυσική παρουσία στην Περιφέρεια μόνο την ημέρα της εξέτασής του. Ψηφιοποιούνται με αυτόν τον τρόπο οι διαδικασίες απόκτησης άδειας οδήγησης, ενισχύοντας την αξιοπιστία, την εγκυρότητα και τη διαφάνεια. Η πλατφόρμα σχεδιάστηκε και υποστηρίχθηκε από τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών.

Η διαδικασία είναι απλή και έχει ως εξής: Αφού ο υποψήφιος οδηγός ολοκληρώσει όλα τα στάδια της εκπαίδευσης, ο υπεύθυνος της σχολής οδηγών εισέρχεται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς Taxisnet της σχολής και εισάγοντας μόνο τον ΑΦΜ του υποψηφίου οδηγού ξεκινάει τη διαδικασία υποβολής αίτησης για συμμετοχή στις εξετάσεις. Αυτόματα, ο εκπαιδευόμενος λαμβάνει ενημέρωση για την έναρξη της διαδικασίας μέσω email, το οποίο έχει καταχωρίσει στο Δελτίο Εκπαίδευσης – Εξέτασης κατά την εγγραφή του στη σχολή οδηγών. Στη συνέχεια, ο υποψήφιος οδηγός εισέρχεται στην πλατφόρμα με τους προσωπικούς του κωδικούς Taxisnet και αποδέχεται τη χορήγηση εξουσιοδότησης προς τη σχολή οδηγών. Μόλις ολοκληρωθεί αυτό το στάδιο, η σχολή συνεχίζει με τον προγραμματισμό της ημερομηνίας και της ώρας για τη θεωρητική εξέταση του υποψηφίου. Η Περιφέρεια αξιολογεί την υποβληθείσα αίτηση και ενημερώνει μέσω της πλατφόρμας τη σχολή οδηγών για την αποδοχή της ή για τους λόγους απόρριψης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή