Μαγιορκίνης: Ίσως το Πάσχα να μην απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού

Μαγιορκίνης: Ίσως το Πάσχα να μην απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού

«Ίσως και τη Μεγάλη εβδομάδα να μην έχουμε Green pass» είπε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ίσως και τη Μεγάλη εβδομάδα να μην έχουμε Green pass» είπε αναφερόμενος στο πιστοποιητικό εμβολιασμού για τον κορωνοϊό ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, τονίζοντας πως η κατάργησή του «θα συμβεί τους επόμενους ένα με δύο μήνες».

Μιλώντας στην ΕΡΤ την Κυριακή, ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας επεσήμανε ότι «άπαξ και δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή πίεση στο σύστημα Υγείας δεν συντρέχει λόγος χρήσης του», αν και διευκρίνισε ότι αυτό θα μπορούσε να αλλάξει αν υπήρχε ξανά αύξηση νοσηλειών.

Ο κ. Μαγιορκίνης εξέφρασε την εκτίμηση ότι «θα αργήσουμε να δούμε μηδενισμό κρουσμάτων», προσθέτοντας ότι «ο ιός δεν θα σταματήσει να μεταδίδεται ούτε το καλοκαίρι, αλλά θα είναι σε πολύ πιο διαχειρίσιμο επίπεδο».

Όπως ανέφερε «είμαστε στη φάση που θέλουμε να γυρίσουμε σε μια πιο ομαλή κανονική ζωή και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης πάνε πιο πίσω. Ο ιός έχει έρθει για να μείνει. Δεν υπάρχει περίπτωση να εξαφανιστεί. Θα βλέπουμε ανεβοκατέβασμα των κρουσμάτων και κατά καιρούς μια ήπια και πιο διαχειρίσιμη –θεωρούμε προς το παρόν- αύξηση της πίεσης στο σύστημα Υγείας».

Ο κ. Μαγιορκίνης παρατήρησε ότι «τα μοντέλα προβλέπουν πως μάλλον τον Οκτώβριο θα έχουμε και πάλι πίεση στο Σύστημα Υγείας», κάτι που -όπως εξήγησε- «σημαίνει πως το Green pass, μπορεί να επανέλθει τότε και εάν κάποιος κάνει εμβόλιο μόνο γι΄αυτό τον λόγο θα έχει πρόβλημα και για την είσοδό του σε εσωτερικούς χώρους και προβλήματα ταξιδιωτικά».

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Ειδήσεις σήμερα

Live: Πόλεμος στην Ουκρανία – Ολες οι εξελίξεις από την 25η ημέρα ρωσικής εισβολής

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή