Καιρός – meteo: Βροχές και χιόνια τις επόμενες ώρες στην Αττική

Καιρός – meteo: Βροχές και χιόνια τις επόμενες ώρες στην Αττική

Κακοκαιρία θα έχουμε από το μεσημέρι της Τρίτης με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις σύφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου.

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η άνοιξη ξεκίνησε τυπικά την Κυριακή, αλλά ο καιρός μόνο ανοιξιάτικος δεν είναι. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, προοδευτική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός μετά το μεσημέρι σήμερα, αποκτώντας εκ νέου χειμερινά χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, μετά το μεσημέρι της Τρίτης βροχές θα εκδηλωθούν προοδευτικά σχεδόν στο σύνολο της κεντρικής, ανατολικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας, σε τμήματα της Θράκης και της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα. Καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν κυρίως στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη. Χιόνια θα πέσουν σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και στα ορεινά της Κρήτης.

Ειδικά για το νομό Αττικής και την πόλη της Αθήνας, βροχές θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και κατά περιόδους σε ημιορεινά τμήματα. Τα φαινόμενα ενδέχεται πρόσκαιρα να είναι τοπικά έντονα και να συνοδευτούν από σποραδικές καταιγίδες.

Την Τετάρτη η κακοκαιρία θα περιοριστεί γρήγορα στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, ενώ μέχρι το βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή