Κορωνοϊός: Μείωση των ημερήσιων θανάτων ασθενών

Κορωνοϊός: Μείωση των ημερήσιων θανάτων ασθενών

Με υψηλό αριθμό κρουσμάτων που καταγράφονται σε ημερήσια βάση και σταθερό αριθμό ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της επικράτειας εξελίσσεται η πανδημία στη χώρα μας.

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με υψηλό αριθμό κρουσμάτων που καταγράφονται σε ημερήσια βάση και σταθερό αριθμό ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της επικράτειας εξελίσσεται η πανδημία στη χώρα μας. Στα θετικά είναι η μείωση των ημερήσιων θανάτων ασθενών με COVID-19, οι οποίοι πλέον ξεπέρασαν σε σύνολο τις 27.000 σε δύο χρόνια πανδημίας.

Σταθερός ο αριθμός των διασωληνωμένων – Προς κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού το επόμενο διάστημα.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 26.785 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα σε σύνολο 441.683 εργαστηριακών τεστ (αντιγονικά και μοριακά). Το ποσοστό θετικότητας των τεστ ήταν χθες 6%. Από τα νέα κρούσματα, 9.674 εντοπίστηκαν στην Αττική, 2.798 στη Θεσσαλονίκη και 2.005 στην Κρήτη. Σύμφωνα με το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ, το ιικό φορτίο την τελευταία εβδομάδα αυξήθηκε κατά 74% στα αστικά λύματα στη Θεσσαλονίκη, κατά 81% στα λύματα στα Χανιά, κατά 51% στα Ιωάννινα, ενώ διπλασιάστηκε στην Κέρκυρα (+105%). Οριακή αύξηση παρατηρήθηκε στην περιφέρεια Αττικής (+18%) και στην Πάτρα (+26%).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 34, ενώ από την έναρξη της πανδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 27.029. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τον χαμηλότερο αριθμό απωλειών που έχουν καταγραφεί σε μία ημέρα από τα τέλη Οκτωβρίου 2021 έως προχθές. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονταν χθες το μεσημέρι 342 ασθενείς με COVID-19. Οι εισαγωγές νέων ασθενών στα νοσοκομεία της επικράτειας ήταν 334, έναντι 223 εξιτηρίων λόγω ίασης. Το ποσοστό κάλυψης των απλών κλινών COVID ήταν χθες 52% και των κλινών ΜΕΘ COVID 64,3%. «Βλέπουμε ότι η αύξηση στα κρούσματα δεν δίνει αντίστοιχη αύξηση στις νοσηλείες. Αν συνεχιστεί αυτό, δεδομένου ότι βελτιώνονται και οι καιρικές συνθήκες, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού», ανέφερε χθες ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. Ο ίδιος, ωστόσο, χαρακτήρισε ως πρόωρη μια άρση του διοικητικού προστίμου για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών. «Το διοικητικό πρόστιμο απέδωσε και είναι κάτι που συνεχίζει να αποδίδει γιατί, έστω και με πολύ χαμηλό ρυθμό, συνεχίζουν να κλείνονται ραντεβού πρώτης δόσης», σημείωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή