Υπόθεση εκβίασης από αστυνομικό: Ο «Τάνι», ο «Αndy» και τα 80.000 ευρώ

Υπόθεση εκβίασης από αστυνομικό: Ο «Τάνι», ο «Αndy» και τα 80.000 ευρώ

Κατά την εξέτασή τους οι κατηγορούμενοι παραδέχθηκαν ότι εκβίασαν την 56χρονη προκειμένου να της αποσπάσουν χρήματα

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα στοιχεία για την δράση του αστυνομικού που κατηγορείται ότι μαζί με έναν ακόμη άνδρα αλβανικής καταγωγής προσέγγισαν μία γυναίκα και την εκβίασαν προκειμένου να της αποσπάσουν 80.000 ευρώ φέρνει στο φως το kathimerini.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η υπόθεση άρχισε να εκτυλίσσεται την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022, όταν η καταγγέλλουσα δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από έναν άγνωστο ο οποίος της συστήθηκε με το όνομα «Τάνι». Στην ερώτηση της γυναίκας από πού την γνωρίζει, ο άνδρας απάντησε πως την ξέρει από το 2013, τότε που εργαζόταν ως εξωτερική συνεργάτιδα σε γνωστό δικηγορικό γραφείο και της ζήτησε να συναντηθούν στον Κολωνό προκειμένου να παραλάβει κάποια δικηγορικά έγγραφα.

Έτσι και έγινε. Την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022, λίγο μετά τις 21.00 το βράδυ, η γυναίκα πήγε στο ραντεβού με το αυτοκίνητο του γαμπρού της, ο οποίος, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., φέρεται να έχει στενή συγγενική σχέση με γνωστό πρόσωπο της νύχτας.

Όταν η 56χρονη έφθασε στο σημείο της συνάντησης ακριβώς από πίσω της στάθμευσε ένα αυτοκίνητο. Η γυναίκα εισήλθε σε αυτό και τότε βρέθηκε μπροστά σε δύο άνδρες, τον «Andy» και τον αστυνομικό οι οποίοι χωρίς να χάσουν χρόνο πρόταξαν προς το μέρος της ένα πιστόλι (το υπηρεσιακό όπλο του αστυνομικού) και απαίτησαν να τους δώσει 80.000 ευρώ.

Στη συνέχεια οι άνδρες αποχώρησαν αφού πρώτα πήραν ως «εγγύηση» το αυτοκίνητο με το οποίο πήγε η γυναίκα στη συνάντηση. Την επόμενη ημέρα άρχισαν να την καλούν στο τηλέφωνο και να της ζητούν πιεστικά τα χρήματα. Τελικά, μετά από διαπραγματεύσεις, της είπαν ότι θα αφήσουν το αυτοκίνητό της στον Κολωνό και τα κλειδιά του σε ένα περίπτερο που βρίσκεται επί της οδού Λένορμαν.

Το βράδυ του Σαββάτου 19 Μαρτίου, στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών μαζί με την καταγγέλλουσα μετέβησαν στο σημείο και εντόπισαν το όχημα, ενώ το απόγευμα της επομένης εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δύο άνδρες για εκβιασμό. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την εξέτασή τους παραδέχθηκαν ότι εκβίασαν την 56χρονη προκειμένου να της αποσπάσουν χρήματα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η μοιρασιά θα γινόταν ως εξής: 50.000 ευρώ θα έπαιρνε ο «Αndy» και 30.000 ευρώ ο αστυνομικός. 

Η ληστεία στις Σπέτσες το 2013

Αναφορικά με τον «Andy» ,πρόκειται για παλιό γνώριμο των Αρχών καθώς το 2013 είχε κατηγορηθεί για ληστεία σε βάρος ενός ζευγαριού που έλαβε χώρα το βράδυ της 22ας Ιανουαρίου μέσα στην οικία τους στις Σπέτσες.

Ο εν λόγω άνδρας μαζί με ακόμη δύο άτομα είχαν εισβάλει στο σπίτι του ζευγαριού και αφού τους ακινητοποίησαν με την απειλή κατσαβιδιού, ερεύνησαν τους χώρους και αφαίρεσαν κοσμήματα, ρολόγια, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα.

Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας θαλάσσιο ταξί αποβιβάσθηκαν στην περιοχή της Αργολίδας και επιβιβάσθηκαν σε αυτοκίνητο με κατεύθυνση την Αθήνα. Στον επαρχιακό δρόμο Κρανιδίου-Τραχιάς αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. Ναυπλίου ακινητοποίησαν το παραπάνω όχημα και συνέλαβαν τόσο τον «Andy» όσο και έναν εκ των δύο συνεργών του. Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε μία τσάντα με τα κλοπιμαία από την οικία στις Σπέτσες, καθώς επίσης διαρρηκτικά εργαλεία και γάντια.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή