25η Μαρτίου: Μεγαλειώδης η στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα (εικόνες)

25η Μαρτίου: Μεγαλειώδης η στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα (εικόνες)

Τον δικό τους τόνο καθώς και το δικό τους μήνυμα έδωσαν τα εναέρια μέσα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε η μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα για τους εορτασμούς της Εθνικής Επετείου.

Νωρίτερα και ενώπιον της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας, παρήλασαν πεζοπόρα και μηχανοκίνητα τμήματα ενώ τον δικό τους τόνο καθώς και το δικό τους μήνυμα έδωσαν τα εναέρια μέσα.

25η Μαρτίου: Μεγαλειώδης η στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα (εικόνες)-1

Τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη Rafale απονηώθηκαν από το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκωλ και εντάχθηκαν στα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα που εκτέλεσαν διελεύσεις άνωθεν της Αθήνας κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλαση.

Επίσης, ανάμεσα στα ιπτάμενα μέσα που πραγματοποίησαν διελεύσεις άνωθεν της Αθήνας ήταν και το θρυλικό αεροσκάφος Supermarine SPITFIRE MJ755, το οποίο έχει ανακατασκευασθεί με χρηματοδότηση του ιδρύματος ΙΚΑΡΟΣ και συνοδεύτηκε από ένα μαχητικό αεροσκάφος F-16.

25η Μαρτίου: Μεγαλειώδης η στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα (εικόνες)-2

Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου άνοιξαν στις 08:00 με 21 χαιρετιστήριες βολές από το πυροβολείο του Λυκαβηττού και την έπαρση της ελληνικής σημαίας στον ιερό βράχο της Ακρόπολης.  

25η Μαρτίου: Μεγαλειώδης η στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα (εικόνες)-3

Στις 10.00 άρχισε η πανηγυρική δοξολογία στον ιερό μητροπολιτικό ναό Αθηνών και στη συνέχεια η πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

25η Μαρτίου: Μεγαλειώδης η στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα (εικόνες)-4

ΠτΔ: Το παράδειγμα των Αγωνιστών του ‘21 μας εμπνέει

Η επέτειος της Επανάστασης μας θυμίζει ότι τα έθνη καταλαμβάνουν τη θέση τους στο χάρτη της ιστορίας με πίστη στις δικές τους δυνάμεις, ενότητα και πάθος για την ελευθερία. Αυτό τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά το τέλος της παρέλασης.

«Το παράδειγμα των Αγωνιστών του ‘21», υπογράμμισε, «μας εμπνέει και μας εμψυχώνει ώστε να διαφυλλάσουμε την εθνική μας κυριαρχία. Ο ηρωικός ξεσηκωμός των προγόνων μας στις 25 Μαρτίου 1821 οδήγησε μετά από πολλούς αγώνες και θυσίες στην αποτίναξη του τουρκικού ζυγού και στη δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Μιας χώρας, δημοκρατικής και ανεξάρτητης, στον πυρήνα εδώ και χρόνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης» ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή