25η Μαρτίου: Ουκρανοί πρόσφυγες παρέλασαν στην Πάτρα

25η Μαρτίου: Ουκρανοί πρόσφυγες παρέλασαν στην Πάτρα

Μήνυμα κατά του πολέμου έστειλαν Ουκρανοί πρόσφυγες από την παρέλαση της Πάτρας

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιπολεμικό μήνυμα θέλησαν να στείλουν από την Πάτρα Ουκρανοί πολίτες κατά την διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου, σκορπώντας στιγμές συγκίνησης στους παρευρισκόμενους.

Πρόκειται για Ουκρανούς πρόσφυγες που βρίσκονται στην αχαϊκή πρωτεύουσα και παρέλασαν κρατώντας σημαίες της πατρίδας τους στις οποίες αναγράφονταν μηνύματα υπέρ της ειρήνης.

Όπως ανέφερε o πρόεδρος του συλλόγου Ελληνοουκρανικής Φιλίας «Ο Φάρος», Μιχάλης Ροδόπουλος, στην παρέλαση συμμετείχαν περίπου δέκα ενήλικες από την Ουκρανία, που ήρθαν ως πρόσφυγες καθώς και Έλληνες πολίτες με Ουκρανική καταγωγή.

Σημαιοφόρος της ομάδας ήταν μια γυναίκα, ενώ άλλη μια θα κρατάει το λάβαρο του Συλλόγου Ελληνοουκρανικής Φιλίας.

Επίσης συμμετείχε, με σημαία της Ουκρανίας μεγάλων διαστάσεων, που επάνω της αναγράφεται η φράση «Χαμένες Πατρίδες», η τετραμελής οικογένεια Καρατζά από τη Μαριούπολη, που έλκουν καταγωγή από την Πελοπόννησο.

25η Μαρτίου: Ουκρανοί πρόσφυγες παρέλασαν στην Πάτρα-1

Μια ελληνική σημαία, επίσης μεγάλων διαστάσεων κράτησαν κατά τη διάρκεια της παρέλασης, τέσσερα ελληνόπουλα, δύο αγόρια και δύο κορίτσια που φοιτούν στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας, που αρχικά  ήρθαν, σε επαφή με τον σύλλογο για να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια και έκτοτε είναι δίπλα στους πρόσφυγες.

25η Μαρτίου: Ουκρανοί πρόσφυγες παρέλασαν στην Πάτρα-2

(Πληροφορίες, Φωτογραφίες: Tempo24)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή