Εκπαίδευση: Ο άνθρωπος που αντέδρασε στην ηλεκτρονική ψηφοφορία

Εκπαίδευση: Ο άνθρωπος που αντέδρασε στην ηλεκτρονική ψηφοφορία

Σφοδρή κριτική στις συνδικαλιστικές παρατάξεις από τον γραμματέα της ΔΟΕ Σταύρο Πετράκη – Αφορμή το μποϊκοτάζ στην ηλεκτρονική ψηφοφορία και στην αξιολόγηση.

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πάγωσε» η αίθουσα όπου συνεδρίαζε η ολομέλεια των αιρετών εκπροσώπων της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) με τα λόγια του γενικού γραμματέα της Σταύρου Πετράκη. «Λέμε ότι έχουμε νικήσει. Οχι, δεν ισχύει αυτό. Υιοθετήσαμε λανθασμένες πρακτικές», τόνισε ο κ. Πετράκης, στέλεχος της Δημοκρατικής Συνεργασίας (ΔΗΣΥ) που τοποθετείται στο κέντρο του πολιτικού φάσματος, με τα βέλη προς τους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ –τόσο στη ΔΟΕ όσο και σε κεντρικό επίπεδο– και των αριστερών παρατάξεων. Η ΔΟΕ αντιτάχθηκε στην ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις εκλογές εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα υπηρεσιακά συμβούλια του υπ. Παιδείας επειδή επρόκειτο να γίνουν ηλεκτρονικά. Αρνητική στάση έχει και για την αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων.

Ειδικότερα, το Δ.Σ. της ΔΟΕ με σύμπνοια αριστερών και δεξιών συνδικαλιστών, αποφάσισε οι εκπαιδευτικοί να μποϊκοτάρουν τις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια, επειδή πλέον θα διεξάγονται ηλεκτρονικά, αδιάβλητα και χωρίς να ανακόπτεται η εκπαιδευτική διαδικασία, όπως ίσχυε. «Μερίδα των συνδικαλιστών υποστήριζε ότι η ηλεκτρονική διεξαγωγή των εκλογών ευνοεί τη νοθεία και ότι το σύστημα δεν είναι ασφαλές. Επίσης, στελέχη συνδικαλιστικά έλεγαν ότι παράγοντες του υπουργείου είναι ΠΑΣΟΚ και ότι θα ευνοηθεί το ΠΑΣΟΚ, η γνωστή θεωρία των αρμών της εξουσίας. Εγινε τίποτα από αυτά; Οχι. Η θεωρία αυτή αγγίζει ψεκασμένες φοβίες…», αναφέρει ο κ. Πετράκης.

«Κάναμε τέσσερις προσφυγές στα Διοικητικά Εφετεία και μία στο Συμβούλιο της Επικρατείας, οι οποίες κόστισαν εκτός της πάγιας αμοιβής της νομικής συμβούλου, συν 10.000 ευρώ ως προσωπική αμοιβή της. Πώς κάνεις προσφυγή στο Διοικητικό Εφετείο και ταυτόχρονα στο ΣτΕ, όταν και ο πρωτοετής φοιτητής ξέρει ότι δεν έχει κανένα νόημα η προσφυγή στο Διοικητικό Εφετείο γιατί όλοι θα περιμένουν την απόφαση του ΣτΕ;». «Ελεγαν ότι η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως από την αποχή από την ηλεκτρονική διαδικασία, θα βρεθεί εκτεθειμένη μέσα στο κυβερνητικό σχήμα και ο Κ. Μητσοτάκης θα κάνει ανασχηματισμό και θα έρθει ένας άλλος υπουργός που θα τα κάνει μια χαρά. Εγινε; Οχι», τόνισε προς τους συναδέλφους του ο κ. Πετράκης, χωρίς να έχει αντίλογο καθώς «στην πράξη επιβεβαιωθήκαμε», σχολίασε στην «Κ».

Εκτεθειμένη εμφανίζεται η ηγεσία της ΔΟΕ και για την απόφασή της να μη δεχθεί την αυτοαξιολόγηση των σχολείων, στέλνοντας μάλιστα στα σχολεία εκθέσεις αξιολόγησης – φασόν για να τις καταθέσουν στη σχετική πλατφόρμα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Η συντριπτική πλειονότητα των σχολείων δεν το έκανε. Οπως ανέφερε στην «Κ» ο κ. Πετράκης, «ως παράταξη έχουμε εντελώς διαφορετική προσέγγιση από την πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΔΟΕ για τον τρόπο που χειρίζεται το θέμα της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας…».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή