Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα συναντηθεί με τον Σαϊντού Καμαρά

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα συναντηθεί με τον Σαϊντού Καμαρά

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «ενόψει της επανεξέτασης του αιτήματος του Σαϊντού Καμαρά για να μείνει στην Ελλάδα, έχουν γίνει, εδώ και καιρό από την πλευρά της Πολιτείας όλες οι απαραίτητες ενέργειες που ενισχύουν αυτό το αίτημά του»

3' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με τον νεαρό πρόσφυγα Σαϊντού Καμαρά πρόκειται να έχει αύριο, Τρίτη, το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «ενόψει της επανεξέτασης του αιτήματος του Σαϊντού Καμαρά για να μείνει στην Ελλάδα, έχουν γίνει, εδώ και καιρό από την πλευρά της Πολιτείας όλες οι απαραίτητες ενέργειες που ενισχύουν αυτό το αίτημά του».

«Χωρίς κορώνες και κινήσεις εντυπωσιασμού το Αυτοτελές Τμήμα Συντονισμού και Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης των Προσφύγων που λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2019 στο Υπουργείο Παιδείας κάνει το ίδιο ακριβώς για όσα παιδιά το χρειάζονται» πρόσθεσε.

Η ανάρτηση του κ. Οικονόμου:

«Ενόψει της επανεξέτασης του αιτήματος του Σαϊντού Καμαρά για να μείνει στην Ελλάδα, έχουν γίνει, εδώ και καιρό  από την πλευρά της Πολιτείας όλες οι απαραίτητες ενέργειες που ενισχύουν αυτό το αίτημά του. Χωρίς κορώνες και κινήσεις εντυπωσιασμού το Αυτοτελές Τμήμα Συντονισμού και Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης των Προσφύγων που λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2019 στο Υπουργείο Παιδείας κάνει το ίδιο ακριβώς για όσα παιδιά το χρειάζονται, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι τη σχολική χρονιά 2021-22 σημειώθηκαν τα υψηλότερα ποσοστά εγγραφής και φοίτησης, μαθητών-προσφύγων στο εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδος. Ο Πρωθυπουργός επιδεικνύοντας προσωπικό ενδιαφέρον για το ζήτημα αυτό έχει προγραμματίσει να συναντηθεί αύριο στις 16.30 με τον Σαϊντού Καμαρά».

Επικοινωνία Αλέξη Τσίπρα – Σαϊντού Καμαρά

Νωρίτερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, ανέφερε μέσω Twitter ότι επικοινώνησε με τον Σαϊντού Καμαρά, καταλογίζοντας στην πολιτεία ότι «ετοιμάζεται να τον απελάσει με νόμο της Ν.Δ.», ενώ πρόσθεσε ότι «ο Σαϊντού πρέπει να μείνει στην Ελλάδα, να μην τον προδώσει και δεύτερη πατρίδα».

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα:

«Πριν από λίγο μίλησα με τον Σαϊντού Καμαρά. Το ασυνόδευτο προσφυγόπουλο που κέρδισε την αγάπη και το σεβασμό συμμαθητών και δασκάλων του. Τώρα, η Πολιτεία ετοιμάζεται να τον απελάσει με νόμο της Ν.Δ. Ο Σαϊντού πρέπει να μείνει στην Ελλάδα, να μην τον προδώσει και δεύτερη πατρίδα».

Κεραμέως: Μεριμνήσαμε για την υπόθεση

Σε ανάρτησή της το Σάββατο, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ανέφερε ότι «σχετικά με την υπόθεση του Σαϊντού Καμαρά, ο διευθυντής, οι καθηγητές, οι συμμαθητές του και το υπουργείο Παιδείας μεριμνήσαμε για την ενίσχυση του φακέλου του με υλικό σχετικά με τη συμμετοχή και απόδοσή του στο σχολικό περιβάλλον. Θα αναμένουμε την απόφαση της Αρχής Προσφυγών».

Κύμα αλληλεγγύης

Υπενθυμίζεται ότι o νεαρός μαθητής από τη Γουϊνέα, Σαϊντού Καμαρά, ο οποίος είχε έρθει στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2019, στα 16 του χρόνια, κινδυνεύει με απέλαση καθώς κλείνει τα 18, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ο νεαρός μαθητής συμμετείχε ως αριστούχος στη μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στον Άγιο Δημήτριο. «Ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα» ανέφερε σε δηλώσεις του, έπειτα από το κύμα συμπαράστασης.

«Αυτό που ζούμε είναι η πρωτοφανέρωτη αλληλεγγύη όλου του δήμου μας. Η δήμαρχος, το δημοτικό συμβούλιο, οι παρατάξεις, χωρίς καμία ρωγμή, χωρίς κανέναν αστερίσκο υπερασπίζονται τον μαθητή τους, όχι τον αριστούχο, τον μαθητή τους», δήλωσε ο λυκειάρχης Νίκος Κακλαμάνος.

«Ακούμε πάρα πολλές φωνές από την τοπική μας κοινωνία, από τους γονείς των μαθητών, οι οποίοι έχουν αγκαλιάσει το παιδί, είναι μια αγκαλιά, τον θεωρούμε συγγενή μας, ένα δικό μας παιδί» είπε σχετικά ο πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, Θέμης Παπαδόπουλος.

Εντός των επομένων ημερών η Επιτροπή Προσφυγών θα κρίνει, σε δεύτερο βαθμό, το αίτημά του για άσυλο, ενώ στο πλευρό του στέκονται το σχολείο και η τοπική κοινωνία του Αγίου Δημητρίου.

Με πληροφορίες και από ertnews.gr

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή