Υπ. Υγείας: Ελεύθερη πρόσβαση στο ΕΣΥ για πρόσφυγες από Ουκρανία

Υπ. Υγείας: Ελεύθερη πρόσβαση στο ΕΣΥ για πρόσφυγες από Ουκρανία

Όλοι οι υπήκοοι της Ουκρανίας που αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τον τόπο καταγωγής τους εξαιτίας του πολέμου, εντάσσονται στις ανασφάλιστες - ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και έχουν το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όλοι οι υπήκοοι της Ουκρανίας που αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τον τόπο καταγωγής τους εξαιτίας του πολέμου, εντάσσονται στις ανασφάλιστες – ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και έχουν το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, δικαιούμενοι νοσηλευτικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, σύμφωνα με εγκύκλιο του Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλου.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας, ήδη έχουν καταγραφεί περιστατικά με χρόνιους πάσχοντες όπως καρκινοπαθείς, καρδιοπαθείς, ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη και παιδιά με αυτισμό που χρειάστηκαν ιατρική βοήθεια και έχουν ήδη εξυπηρετηθεί.

Μέσω της εγκυκλίου οι εν λόγω ασθενείς, μέχρι να αποκτήσουν ΑΜΚΑ ως πολίτες τρίτης χώρας, έχουν άμεση πρόσβαση στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας, επιδεικνύοντας το διαβατήριο τους ή εάν δεν έχουν, το σχετικό έγγραφο της Ελληνικής Αστυνομίας που τους έχει ήδη δοθεί.

Ειδήσεις σήμερα

Πόλεμος στην Ουκρανία – Οι εξελίξεις από την 34η ημέρα εισβολής

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή